Μετά τις εκλογές στο Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητων Ξάνθης, η ΠΚΣ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τους οικότροφους φοιτητές, που στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στις 31 Μάρτη ανέδειξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας πρώτη δύναμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  ψήφοι ποσοστά έδρες
ΠΚΣ 69 40.59% 4
Γειτονιά 54 31.76% 3
Άνετοι 27 15.88% 1
Αγ. Κινήσεις 15 8.8% 1
Λευκά 5 2.90%  
Άκυρα 10    
Ψηφίσαντες 180    

 

Ήδη από πέρυσι έγινε μια σοβαρή προσπάθεια ανασύνταξης του Συλλόγου. Για πρώτη φορά μετά από καιρό ο Σύλλογος μπήκε μπροστά για την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα όπως τα ανεπαρκή δρομολόγια λεωφορείων, πέτυχε την παράταση της σίτισης το καλοκαίρι για όσο θα διαρκούσε η εξεταστική καθώς και το να μη διωχθεί κανείς φοιτητής από τις εστίες. Επίσης ανέδειξε πολύ καιρό πριν τα τελευταία γεγονότα το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης, ανέλαβε δράσεις και τα αιτήματά του υιοθετήθηκαν από τη Σύγκλητο μετά την τελευταία κινητοποίηση. Παράλληλα έδωσε μάχη για το ζωντάνεμα του χώρου των εστιών με τη δημιουργία πολιτιστικής ομάδας. Όμως με τις εκλογές δεν τέλειωσε τίποτα. Το σημαντικό είναι όλοι μαζί οι οικότροφοι να ζωντανέψουμε το Σύλλογο μας, τις συνελεύσεις και τις δράσεις του. Συμμετέχοντας ενεργά για να γίνουμε περισσότεροι στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες μας, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν κι εμάς χωρίς μεταφορές, φύλαξη, σίτιση κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε και όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα. Έτσι ώστε ο Σύλλογος να γίνει  το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας.