Ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ως ένας εκ των δραστών της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης κατά του 20χρονου φοιτητή, Αλέξιου Λάζαρη, στην συμβολή Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη. 

Πρόκειται για έναν 42χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καθώς εργάζεται στα γραφεία του κόμματος στη Μεσογείων, ενώ είναι παράλληλα και υπάλληλος του γραφείου του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Ο φερόμενος ως δράστης αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες, αν και ο ίδιος αρνείται κάθε συμμετοχή στην επίθεση. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι μαρτυρίες των αυτοπτών αποτελούν τον οδηγό στις έρευνες αστυνομίας. Πρόκειται για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο και ειδοποίησαν τόσο την αστυνομία, όσο και το ασθενοφόρο. Ανέφεραν ότι τάγμα έφοδο της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στο νεαρό.

Ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της ημέρας η αστυνομία να επισκεφτεί το θύμα στο νοσοκομείο για να του πάρει κατάθεση καθώς χθες ο φοιτητής δεν ήταν σε θέση να μιλήσει.

Το χρονικό της δολοφονικής επίθεσης

Ο 20χρονος φοιτητής Αλέξιος Λάζαρης έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού ενώ επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στην περιοχή των Ελληνορώσων, όπου και μένει.

Το σακίδιο πλάτης του 20χρονου ήταν ο λόγος που παρακίνησε τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν με ακατονόμαστες φράσεις και να τον χτυπήσουν μέχρι λιποθυμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής κινούνταν οπλισμένα με λοστάρια και κράνη περιμετρικά των γραφείων της οργάνωσης που είχαν δεχτεί επίθεση χθες το πρωί, στοχοποιώντας και κυνηγώντας περαστικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τα δικά τους εμφανισιακά κριτήρια ήταν αντιφασίστες.

Νωρίτερα τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων είχαν δεχτεί επίθεση από αγνώστους, με μικρές υλικές ζημιές.

tvxs.gr