Από την ΕΡΤ Κομοτηνής:

Οι Έλληνες επιπλοποιοί αντεπιτίθενται! Μπορεί μέχρι πρόσφατα να έβλεπαν καταναλωτές της περιοχής να κάνουν τις αγορές τους στην Τουρκία και στη Βουλγαρία ή να εμπιστεύονται εισαγόμενα έπιπλα από την Κίνα τα τελευταία χρόνια, όμως, το κλίμα άλλαξε. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Πρόδρομος Δαστερίδης, ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης επίπλων στην Ξάνθη που μετρά ήδη 48 χρόνια ζωής στο χώρο του επίπλου και του στρώματος.

«Το ελληνικό έπιπλο δυνάμωσε στην κρίση» δηλώνει και σπεύδει να σημειώσει ότι επιδίωξαν να δημιουργήσουν προϊόντα περισσότερο ανταγωνιστικά από τα εισαγόμενα. Με αποτέλεσμα το ελληνικό έπιπλο να φεύγει στο εξωτερικό. Είναι άριστη η ποιότητά του, πολύ καλύτερο από τα εισαγόμενα». Όπως σημειώνει οι Έλληνες επιπλοποιοί έχουν τεράστια εμπειρία, είναι πολύ καλοί τεχνίτες. Προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι μόνο με την αγορά των ελληνικών προϊόντων θα έρθει η ανάπτυξη στον τόπο μας. «Στηρίζοντας ελληνικές επιχειρήσεις, ελληνικά προϊόντα, δίνοντας δουλειά σε ελληνικές επιχειρήσεις θα έρθουν όσα καλά επιθυμούμε για τον τόπο μας» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Δαστερίδη έγινε μεγάλη ζημιά στον κλάδο τα προηγούμενα χρόνια με τις αθρόες εισαγωγές από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. «Τα ελληνικά έπιπλα υπερτερούν σε ποιότητα, αλλά και στις τιμές». Όσον αφορά στην κίνηση και στις πωλήσεις, παρά την οικονομική δυσχέρεια, πωλήσεις εξακολουθούν να γίνονται. «Προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλή τιμή» δηλώνει με σιγουριά και σπεύδει να στείλει το δικό του μήνυμα «Να μην το βάζουμε κάτω. Να κοιτάμε μπροστά και να προσπαθούμε με στόχο την ανάπτυξη ο καθένας από το δικό του μετερίζι»

Φώτο-κείμενα:Μαρία Νικολάου
ΕΡΤ Κομοτηνής