«Ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός για την Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης η ανανέωση του εξοπλισμού της που αρχίζει τις επόμενες μέρες» επιγράφεται το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΓΝΑ. 

Αναλυτικά αναφέρει:

Οι προσπάθειες 5 ολόκληρων ετών, από τις διοικήσεις (πρώην και νυν) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου, τον διευθυντή και το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τονυπεύθυνο του ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας αρχίζει ο πλήρης ψηφιακός εκσυγχρονισμός –μέσω ΕΣΠΑ- της Μ.Ε.Θ. του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης: 10 αναπνευστήρες νέας τεχνολογίας, 10 μόνιτορ, 2 κεντρικοί ψηφιακοί σταθμοί παρακολούθησης των ασθενών, 40 αντλίες έγχυσης φαρμάκων, 8 κλίνες Μ.Ε.Θ. και 2 νέες εξειδικευμένες υπερσύγχρονες κλίνες Μ.Ε.Θ. συνολικού κόστους 550.000 ευρώ.

Η αντικατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει σταδιακά για να μην βγει εκτός λειτουργίας η Μ.Ε.Θ. και τα παλιά μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν από άλλα νοσοκομεία. Σε συνδυασμό με το γεγονός της επικείμενης πρόσληψης 7 νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Ιούνιο θα έχουμε μία υπερσύγχρονη ψηφιακή Μ.Ε.Θ. με άυξηση των εν λειτουργία θέσεων από 10 σε 12, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της περιφέρειας Α.Μ.Θ.