Στην παρασκευή ενός γιγάντιου καβουρμά Θράκης προχώρησαν 4 επιχειρήσεις της περιοχής την Τετάρτη με στόχο να καταγραφεί στο ρεκόρ guinness.
Ο καβουρμάς που παρασκευάστηκε στο κλειστό “Φ. Αμοιρίδης” είχε βάρος 300 κιλά, περίπου και μήκος 15 μέτρα. Για την Παρασκευή του συνεργάστηκαν τέσσερις επιχειρήσεις κρέατος της Θράκης. Οι εταιρίες Απ. Παπαδόπουλος και Καραχασάν από την Ξάνθη, η εταιρία “Νόστιμα” της Αλεξανδρούπολης και Δελιντζή του Διδυμοτείχου, μετά από πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης στο πλαίσιο της Γενικής Εμπορικής Έκθεσης.
Η διαδικασία ξεκίνησε με το βράσιμο των κρεάτων μόσχου και στη συνέχεια με την παρασκευή του μίγματος για το γέμισμα του εντέρου και, τέλος, την τοποθέτησή του σε πάγο.