Tο Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 , ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης συμμετείχε στη διεθνείς διασυλλογική διοργάνωση Προαγωνιστικών και Αγωνιστικών Κατηγοριών “ΕΘΝΙΚΟΣ 1927”. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης από το σύλλογο Μ.Γ.Σ Εθνικός, με αφορμή τα 90 χρόνια ιστορίας του . Στους αγώνες συμμετείχαν 320 αθλητές/τριες.
Μια εβδομάδα έπειτα από το χειμερινούς αγώνες προαγωνιστικών , η αποστολή του Κ.Ο.Ξ. συμμετείχε με 6 αθλητές/τριες στις 2 από τις 3 συνολικά αγωνιστικές ενότητες της διοργάνωσης. Οι αθλητές μας, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους, σε νέα αγωνίσματα και διαφορετικές αποστάσεις όπου σημείωσαν αξιοσημείωτες εμφανίσεις. Με την ψυχολογία των παιδιών να βρίσκεται στα ύψη και το θετικό κλίμα να κυριαρχεί από πολύ νωρίς, οι κολυμβητές του Κ.Ο.Ξ. σημείωσαν νέα σημαντικά ατομικά ρεκόρ κατακτώντας παράλληλα 10 μετάλλια, εκ τω οποίων 3 Χρυσά , 5 Ασημένια , 2 Χάλκινα

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος:
Αγωνιστική κατηγορία ηλικίας 13+

1) Καλοφώνου Λεονάρντα Αναστασία
2) Τζούμα Ευαγγελία
3) Χαρισιάδου Αλεξάνδρα
Προ αγωνιστική κατηγορία ηλικίας 9-12
1) Μουτουσίδης Κωνσταντίνος Νικόλαος
2) Τοπτσίδη Αναστασία
3) Χριστακάκη Παρασκευή

Το Δ.Σ. του Κ.Ο.Ξ. ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους μια εβδομάδα μόλις μετά από τους χειμερινούς αγώνες και την προπονήτρια της αποστολής Ευαγγελία Πολίτου, που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να καταφέρει το αδύνατο!