Προβληματισμός προκλήθηκε σε μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών της εστίασης στην πόλη της Ξάνθης για την εικόνα των φετινών ΘΛΕ και τη φυσιογνωμία που προσλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια.
Οι επιχειρηματίες συζήτησαν στη διάρκεια της Αποκριάς Γιορτών και προβληματίζονται έντονα για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον αρκετός χώρος για ποιοτικές υπηρεσίες προς τους επισκέπτες. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών και σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, κάποιοι θεωρούν ότι η περίοδος των ΘΛΕ αντί να αποφέρει έσοδα, έχει αρχίσει να γίνεται ασύμφορη για επιχειρήσεις τους σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο.
Επικράτησε ψυχραιμία για το καλό του θεσμού
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το xanthi2.gr, θεωρούν ότι η περίοδος της αποκριάς έχει συμπυκνωθεί στο τελευταίο τριήμερο με την πόλη και έλκει διαφορετική ποιότητα επισκεπτών από ότι στο παρελθόν ή τον υπόλοιπο χρόνο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις σκέψεις τους υπήρξαν ακόμη και να κλείσουν τα καταστήματα το Σάββατο του Καρναβαλιού, αλλά θεώρησαν ότι θα ήταν πλήγμα για το θεσμό και προγραμματίζουν συνάντηση το επόμενο διάστημα.
Πρόκειται ίσως για τις πιο κεντρικές από τις επιχειρήσεις εστίασης που εκφράζουν προβληματισμό τόσο για την πορεία των ΘΛΕ όσο και για το επίπεδο της δικής τους εκπροσώπησης, που θεωρούν ανύπαρκτη. Οι πληροφορίες του xanthi2.gr αναφέρουν ότι σκέφτονται ακόμη και τη δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού οργάνου προκειμένου να καταφέρουν να εκφράσουν συγκροτημένα τις σκέψεις τους με τους αρμόδιους φορείς και να αναζητήσουν λύσεις μακριά από κομματικές ή άλλες μικροπολιτικές στρεβλώσεις που εντοπίζουν σήμερα.