Η Οργανωτική Επιτροπή των ΘΛΕ συνεδριάζει την Τετάρτη με μοναδικό θέμα τη συμμετοχή ή μη των συλλόγων στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η γειτονική Κομοτηνή το Σάββατο 28-2. 

Πρόκειται για μια μικρή παρέλαση και ένα πάρτυ που διοργανώνει ο καρναβαλικός σύλλογος “Τrellacademy.kom” που έχει γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του στο θεσμό των ΘΛΕ, ο Σύλλογος Εβριτών της γειτονικής πόλης και ο Δήμος Κομοτηνής. Οι Trellacademy.kom έχουν στείλει σχετική επιστολή πρόσκλησης προς το Κέντρο Πολιτισμού για να διαβιβαστεί στους συλλόγους.

Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν: “Μετά την πολυετή συνεργασία με τη συμμετοχή μας στο καρναβάλι της Ξάνθης μέσω του συλλόγου  Trel@cademy.kom, με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην παρέλαση αυτή δίνοντας το στίγμα του επιτυχημένου Ξανθιωτικου καρναβαλιού στην πόλη μας.”

Πάντως, παρότι το πνεύμα που φαίνεται να διέπει αυτή την πρωτοβουλία είναι εντελώς φιλικό και ενωτικό, φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις σε μεμονωμένους συλλόγους ή παράγοντες του Δήμου Ξάνθης.

Ήδη πάντως αρκετοί σύλλογοι, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση της γειτονικής πόλης.