Αμέσως μόλις η στήλη “φωτογράφισε” την ταυτότητα/ες του “τρολ” Giannis Aggelou που παρασιτούσε το τελευταίο διάστημα στο τοπικό facebook και έδινε τροφή σε άλλους επιτήδειους, το προφίλ εξαφανίστηκε. Επρόκειτο για μια γραφική περίπτωση που κάποιος με “ψευδοπροοδευτικό” ύφος προσπαθεί να αποκτήσει δημόσιο λόγο δίπλα σε άλλους, αλλά προδίδεται πολύ εύκολα από πολλά χαρακτηριστικά όπως το ακατάληπτο συντακτικό.

Μπορεί σε πανελλαδικό επίπεδο διάφορα “τρολς” να αναλαμβάνουν επί πληρωμή να υβρίζουν ή να εκτελούν άλλα συμβόλαια αλλά στην μικρή κοινωνία, τουλάχιστον όταν υπάρχουν 5 στοιχειωδώς συγκροτημένοι άνθρωποι, δεν έχουν τύχη και, δυστυχώς για αυτούς, δεν μπορούν να αποκτήσουν λόγο χωρίς να χρησιμοποιούν το πραγματικό, αλλά συνήθως γελοιοποιημένο προφίλ τους. Έτσι κι αλλιώς στην Ξάνθη έχουμε επώνυμους και επαγγελματίες λασπολόγους υβριστές και δολοφόνους χαρακτήρων, οπότε όλα αυτά μοιάζουν φαιδρά.  Όπως και όσα με πρόδηλη την ταυτότητά τους προσπαθούν να ψελλίσουν διάφοροι “Μπόλεκ και Λόλεκ”…

To ατύχημα που σημειώθηκε στη στάση του λεωφορείου στο ύψος της Νεάπολης, ήταν πολύ σοβαρό. Ευτυχώς για όλους, από τα δέκα άτομα που περίμεναν να πάνε στη δουλειά τους, τραυματίστηκαν τα 3 και μόλις ένα σοβαρά γιατί θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Έκπληξη προκάλεσε η στάση της οδηγού που εγκατέλειψε το σημείο ενώ στη συνέχεια, άφησε στο δρόμο τον προφυλακτήρα και την πινακίδα της, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να την εντοπίσει η Αστυνομία.

Δεν χωράνε σχόλια σεξιστικού τύπου για το φύλο της οδηγού (υπήρξαν και τέτοια) καθώς είναι απλώς η απόδειξη ότι όλα τα υπόλοιπα ατυχήματα προκαλούν σχεδόν αποκλειστικά άνδρες, άρα η οδήγηση από γυναίκα παραμένει η πιο ασφαλής επιλογή. Μπορεί οι άνδρες να θεωρούν τους εαυτούς τους, συχνά, πιλότους γιατί αυτό είναι το στερεότυπο με το οποίο τους μεγάλωσαν (μαζί με άλλα σεξιστικά, ρατσιστικά και πολλά άλλα) αλλά η ανασφάλεια που αποδίδουν στις γυναίκες οδηγούς είναι απλώς η σύνεση που πρέπει να έχει κάποιος στο τιμόνι. Το αντίθετο προκαλεί τα δράματα.

Μερικές φορές η καθυστερημένη αντίδραση των αρχών συντηρεί τους μύθους και τις θεωρίες της συνωμοσίας. Αφορμή για αυτό, οι οπαδοί του Σώρρα, που ξαφνικά βλέπουν να αμφισβητείται η εκδοχή στην οποία πιστεύουν μανιωδώς. Παρότι η εμπλοκή της δικαιοσύνης, πλέον, θα αναδείξει σχετικά γρήγορα το προφανές για οποιονδήποτε νοήμονα, είναι ίσως αργά για να προστατευτούν οι πολίτες.

Γιατί είναι δεδομένο ότι οι οπαδοί του πρώην μαρμαρά από την Πάτρα, ακόμη και όταν τα πάντα θα καταρρεύσουν, θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι ο “προφήτης” τους είχε δίκιο αλλά κάποια θεωρία συνωμοσίας (με “σιωνιστές” που συνήθως πρωταγωνιστούν) στέρησε τη δυνατότητα από τους Έλληνες να ξεχρεώσουν. Άλλωστε αν κάποιος πιστεύει σε αρχαία διαστημόπλοια και γαλαξιακά ταξίδια των αρχαίων προγόνων (πολλοί πολιτικοί χώροι) ο ορθός λόγος είναι μια άβολη διαχωριστική γραμμή από ένα βολικό μεσαίωνα…