Με εντυπωσιακή συμμετοχή ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης από τον πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης η start up week, που διοργανώνεται στην Ξάνθη από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του ΔΠΘ και το Europedirect Ξάνθης.  H εκδήλωση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα ξεκίνησε με την υποδοχή από τον επικεφαλής της Δομής Απασχόλησης Δημήτρη Τσιτσή και το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Κοσμοσυρροή και ενδιαφέρον 

Οι αίθουσες του Πολυχώρου ήταν γεμάτες και ο κόσμος αρκετός, παρότι ήδη καλυφθεί από τις προηγούμενες μέρες οι διαθέσιμες θέσεις για συμμετέχοντες. Βασικό ζητούμενο είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις start up επιχειρήσεις, τη σύλληψη και τη δημιουργία τους, την πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης, την επιβίωσή τους μέσα σε ένα διευρυμένο περιβάλλον και τη σύνδεσή τους με τους κατάλληλους παράγοντες και συνεργάτες ενώ η ημερίδα ολοκληρώθηκε με networking event.

Στη διάρκεια των εργασιών της πρώτης εκδήλωσης τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους, ο Αναπληρωτής Πρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Παντελής Μπότασης, η υπεύθυνη Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της ΔΑΣΤΑ Παρασκευή Γκιούρκα, ο Επικεφαλής Europe Direct Ξάνθης Δημήτρης Μπαρδακίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησα στο κοινό ο Γιάννης Κεσσανλής, Στέλεχος Μονάδας Α, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Α.Μ.Θ. ο Δρ. Κωνσταντίνος Τρούλος, Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο Πράξη, ο Αρτέμης Σαϊτάκης, Διευθυντής του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, ο Δρ. Ευάγγελος Καραγιώργος Μηχ. Περιβάλλοντος, Συνιδρυτής της Startup Εταιρείας More Than (just) Themes.