Η πρόταση για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τέθηκε το καλοκαίρι του 2011 τονίζει ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιτών Σωκράτης Ξυνίδης τασσόμενος υπέρ της πρότασης που διατύπωσε και η Φώφη Γενημματά με διαφορετικό όμως πρωθυπουργό. Απαντώντας ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης σημείωσε πως αν θέλουν να βοηθήσουν την χώρα ας το κάνουν χωρίς να κατέχουν καρέκλες εξουσίας.

Η χώρα πράγματι χρειάζεται εθνική συνεννόηση με δευτερεύον το ποιος θα ηγείται τονίζει το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Σωκράτης Ξυνίδης συντασσόμενος με την πρόταση της Φώφης Γενημματά για μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με άλλον όμως πρωθυπουργό και όχι υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Γ.Στογιαννίδης: Αν πιστεύουν ότι η χωρά χρειάζεται βοήθεια ας την στηρίξουν χωρίς να κατέχουν καρέκλες εξουσίας

Ωστόσο ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης ανταπαντώντας σημείωσε πως η χώρα έχει κυβέρνηση και πρωθυπουργό καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την χώρα και τους Έλληνες σε αυτή την κρίσιμη στιγμή χωρίς να κατέχουν καρέκλες.

Πάντως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται κάθετα υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης επαναφέροντας συνεχώς το αίτημα για εκλογές προκειμένου να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό.