Το πρόγραμμα των ΘΛΕ έστω και αν σε 23 μέρες το Καρναβάλι τελειώνει, εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού και άρα μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Τώρα, αν θα υπάρχουν έγκαιρα έτοιμα τα φυλλάδια, η προβολή κλπ αυτό είναι ένα ερώτημα. Ίσως το πρόγραμμα να μοιράζεται λίγο πριν ή λίγο μετά την τελευταία εβδομάδα.

Ως προς το περιεχόμενο, δεν αναμένονται εκπλήξεις. Το Κέντρο Πολιτισμού επενδύει σε “ανερχόμενα αστέρια”, τόσο ανερχόμενα που οι περισσότεροι δεν θα γνωρίζουν κάποιο από τα σχήματα. Οι μάνατζερ αναμένεται ότι θα είναι όλοι από το Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα από τις εταιρίες που η δραστηριότητά τους εξαντλείται στις εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης, αν κρίνουμε από την αρίθμηση των τιμολογίων του.

Το Κέντρο Πολιτισμού πάντως δεν χάνει το χιούμορ του και αναμένεται να μας κάνει τη χάρη
να αναθέσει την 20η επανάληψη της ίδιας -σχολικού επιπέδου- επιθεώρησης. Αν κάτι ήταν ξεπεσμένο πριν από 20 χρόνια, φαντάζεται κανείς τι γέλιο προκαλεί σήμερα, στο άδειο αμφιθέατρο, όταν βέβαια δεν αναβάλλεται προς μεγάλη στεναχώρια του θεατρόφιλου κοινού και της τοπικής διανόησης. Περισσότερα από τη Δευτέρα…

Πάντως με την απίστευτη δήλωση Βασιλακόπουλου, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ κατάφερε να ενώσει όλους τους Ξανθιώτες εναντίον του, χωρίς εξαιρέσεις. (Μέσα σε όλα οι νεοναζί βγήκαν από τη σπηλιά τους για να κλέψουν λίγη δόξα…) Το κακό είναι ότι αυτή η εγκληματική άγνοια ενός δημόσιου προσώπου αντικατροπτρίζει και την άγνοια μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και σήμερα για τα μειονοτικά θέματα. Και δυστυχώς, επιβεβαιώνει ότι ή όποια εικόνα είναι η στρεβλή εικόνα που μεταφέρουν στο κέντρο οι επαγγελματίες “Θρακοσωτήρες”.

Η συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη όπου ανακοίνωσε τη βαθμολογία κάθε Δήμου στο πρόγραμμα ΒΑΑ, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα είχε γίνει αν δεν υπήρχε αμφισβήτηση γα την κατάταξη των προτάσεων και δεν είχαν δημιουργήσει κάποιες διαρροές και δημοσιεύματα της πλάκας, πολιτική κόντρα μαζί του.  Έτσι φαίνεται ότι είχε σαν στόχο να “αδειάσει” πολιτικά όσους κοντραρίστηκαν. Το θέμα σχολίασε και ο Σάββας Μελισσόπουλος που ανάρτησε τις δηλώσεις του Χ. Μέτιου και σχολίασε την τελευταία θέση της Ξάνθης,