Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι αθλητές της ομάδας  καλαθοσφαίρισης Α.Π.Σ. ΑΣΠΙΣ  ΞΑΝΘΗΣ αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την έντονη διαφωνία μας για τις ατυχείς δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Γεώργιου Βασιλακόπουλου.

Ο σύλλογός μας,  που συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης με την ομάδα Γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία και την ομάδα Ανδρών στη Β’ Εθνική κατηγορία και έχοντας ακαδημίες όλων των ηλικιών, αγοριών και κοριτσιών,  είναι στελεχωμένος από αθλητές και προπονητές που είναι Έλληνες πολίτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι συμβιώνουν ειρηνικά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη Θράκη.

Εμείς, οι άνθρωποι της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ, που ζούμε και αναπνέουμε για τον αθλητισμό και εκπροσωπούμε το μπάσκετ της ακριτικής Θράκης στις εθνικές κατηγορίες, νιώθουμε περήφανοι ως  Θρακιώτες χριστιανοί και μουσουλμάνοι και δηλώνουμε την πεποίθησή μας, την οποία κάνουμε καθημερινά πράξη, πως ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους, γεφυρώνει κάθε διαφορά και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Πιστεύουμε πως η διοργάνωση του τελικού του  κυπέλλου καλαθοσφαίρισης στην Ξάνθη μας είναι πια χρέος της ελληνικής Πολιτείας και της Ε.Ο.Κ., προκειμένου να αποδείξουν έμπρακτα  πως δεν υπήρχε καμιά σκοπιμότητα και ήταν απλά ατυχείς οι δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Ο.Κ., οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνουν την πολύχρονη και μεγάλη προσφορά του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Σας  κάνουμε γνωστό πως σε περίπτωση που οριστεί η διεξαγωγή του τελικού στην πόλη μας, προτιθέμεθα να διαθέσουμε όλους τους αθλητές των αγωνιστικών μας τμημάτων ως εθελοντές για την ομαλή διεξαγωγή του, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο αθλητισμός είναι για μας τρόπος ζωής, γιορτή και προσφορά.

 

 

Το Δ.Σ.