Μήνυση εναντίον του Προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου κατέθεσε λίγο πριν τις 3 μ.μ. της Πέμπτης ο δικηγόρος Ξάνθης Καπζά Μουζαφέρ.

Στη μήνυσή του , ζητά τη δίωξη του αθλητικού παράγοντα για τις δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης γύρω από την πιθανότητα εμπλοκής της μειονότητας της Ξάνθης σε πιθανά επεισόδια και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε όλη την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς παράγοντες.


Ο μηνυτής καταλογίζει στο Γ. Βασιλακόπουλο ψευδείς , ανυπόστατες, εμπρηστικές δηλώσεις σε σχέση με τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη και επισημαίνει ότι συνιστούν τέλεση ποινικών αδικημάτων με βάση το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, για επιβουλή της δημόσιας τάξης και δη, της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Όπως σημειώνει προσβάλλουν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο όλους τους δημότες της Ξάνθης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και είναι ικανές να διαταράξουν την αγαστή συνύπαρξη των δύο στοιχείων, που ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει συμβεί σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Προσβεβλημένος ως Ξανθιώτης και ως μειονοτικός

Εισερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο, ο Καπζά Μουζαφέρ, δήλωσε στο Xanthi2.gr ότι αισθάνθηκε ιδιαίτερα προσβεβλημένος από τις αναληθείς και ανιστόρητες, όπως είπε, δηλώσεις του Γιώργου  Βασιλακόπουλου, πρώτα ως Ξανθιώτης που θίγεται η τιμή του και η περιοχή του και, κατά δεύτερο λόγο, ως πολίτης που προέρχεται από τη μειονότητα καθώς οι δηλώσεις προσβάλλουν και την υπόσταση της μειονότητας και αμφισβητούν την αρμονική συνύπαρξη στη Θράκη.

Με τη νέα αυτή εξέλιξη, και ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις διαφόρων πολιτικών και θεσμικών φορέων, στην περιοχή, η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ περνά σε νέα φάση.