Προσπαθώντας να ανασκευάσει τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου και να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης, επέκτεινε το συλλογισμό Βασιλακόπουλο και μάλλον τα έκανε χειρότερα, εμπλέκοντας αυτή τη φορά και τη Χρυσή Αυγή !

Σε δηλώσεις του στο metropolis της Θεσσαλονίκης, ανέφερε: «Φοβηθήκαμε το ενδεχόμενο να διεισδύσουν Χρυσαυγίτες στους οργανωμένους στρατούς των δύο ομάδων και να δημιουργηθούν θέματα με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επιπλέον, το γήπεδο της Ξάνθης είναι μέσα στην πόλη».

Κατά τα άλλα ανέφερε, σύμφωνα με το metropolis:  «Απευθυνθήκαμε στο υπουργείο και περιμένουμε την απάντηση. Η αστυνομία θα απαντήσει στο υπουργείο. Ζητήσαμε την επίσπευση της απάντησης γιατί ο χρόνος περνάει και η προετοιμασία ενός τελικού απαιτεί χρόνο και για εμάς και για τις ομάδες. Περιμένουμε το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εν συνεχεία τι θα μας πει το αρχηγείο της Αστυνομίας».

«Υπάρχει μια συμφωνία που έκαναν οι δύο ομάδες. Συμφώνησαν για τη Λάρισα και ως δεύτερη λύση το ΟΑΚΑ. Αυτά συμφώνησαν οι δύο ομάδες και η ΕΟΚ τα δέχτηκε. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα Αλεξανδρείου. Η θέση του Παναθηναϊκού ήταν ούτε στο ΟΑΚΑ ούτε στο Αλεξάνδρειο. Συμφώνησε για τη Λάρισα».  «Πρώτη επιλογή είναι η Λάρισα. Αν η αστυνομία πει όχι, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η θέση της ΕΟΚ ήταν ο τελικός να γίνει στο Ηράκλειο, όμως ο Άρης δεν δέχτηκε. Δώσαμε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να αποφασίσουν».

«Ο Άρης συμφώνησε πως αν δεν μπορεί να γίνει ο τελικός στη Λάρισα, τότε θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Μακάρι να μας δώσει το OK η αστυνομία για να γίνει ο τελικός στη Λάρισα. Το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχουν γήπεδα στην Ελλάδα».  «Είναι πιο έντονο το πρόβλημα στον κάμπο όσον αφορά στους αγρότες. Οι μεγαλύτερες αγροτικές κινητοποιήσεις γίνονται στον κάμπο».