Δεκάδες είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του xanthi2.gr και πληροφορίες από τη ΔΟΥ της Ξάνθης, οι συμπολίτες που έχουν ζητήσει τα τελευταία χρόνια να συμψηφιστούν οι οφειλές τους προς το Δημόσιο με … ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα !

Στην Ξάνθη πάντως δεν υπάρχουν αιτήσεις για οφειλές φόρου εισοδήματος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αιτήσεις που γίνονται τα τελευταία τρία οικονομικά έτη αφορούν στα τέλη κυκλοφορίας, συνήθως. Οι οπαδοί του Σώρρα, κατά δεκάδες, καταθέτουν εξώδικες διαμαρτυρίες που συνοδεύονται από παράβολο του ενός ευρώ, όπου αμφισβητούν τις οφειλές και αναφέρουν ότι πρέπει να συμψηφιστούν με τα ομόλογα του ηγέτης της οργάνωσής τους.

Η ΔΟΥ της Ξάνθης, δια του αρμόδιου τμήματος,  πάντως τους απαντά εντελώς τυπικά ότι δεν υφίσταται κάτι υπαρκτό που μπορεί να συμψηφιστεί και συνεχίζει βεβαιώνοντας τις οφειλές τους, μειωμένες όμως κατά ένα ευρώ αφού… συμψηφίζει την αξία του παραβόλου που έχουν προκαταβάλει !

Για το λόγο αυτό στην τελευταία παρτίδα τελών κυκλοφορίας οι αιτήσεις μειώθηκαν αισθητά, όπως αναφέρουν πηγές της ΔΟΥ Ξάνθης. Ομολογουμένως η μείωση κατά ένα ευρώ δείχνει ότι η φορολογική διοίκηση είναι σοβαρή και τυπική αλλά διαθέτει και χιούμορ…