Από την Αθήνα  «Ο Γαϊγλάρος» ταξιδεύει στην Ξάνθη. Η ομάδα «Τα Πάντα Φι»,  φιλοξενείται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο «Ανατολικά του Νέστου» στη Βελισσαρίου 26 και απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Η ομάδα:

Η Κική Μαλτσάκη και η Ειρήνη Μάστορα συναντήθηκαν και ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί το 2010. Το 2011 δημιούργησαν την ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι που ο ευρύτερος κύκλος της αποτελείται από πολλούς συνεργάτες.

Η πορεία προς το κουκλοθέατρο περνάει από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για την Ειρήνη και την πολυετή σπουδή στο ελεύθερο σχέδιο για την Κική.
Ακολουθούν μαθητείες κοντά σε δασκάλους του κουκλοθεάτρου, (Στάθης Μαρκόπουλος, Κυριακή Δοξαρά, Francisco Brito, Χρήστος Αυτσίδης) συνεργασίες, (η Κική με το κουκλοθέατρο Ανέμη από το 2008 μέχρι σήμερα, η Ειρήνη με την ομάδα Banyan Puppet Theatre το 2008 ) σεμινάρια και masterclasses (Κουκλοθέατρο Αντάμα Πανταχού, Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια, Rene Baker, Roberto White, Handspring Puppet Company).

Στόχος της ομάδας είναι η σύμμειξη τεχνών και τεχνικών στη δημιουργία παραστάσεων για θεατές όλων των ηλικιών.

Το Έργο:

“Ο Γαϊγλάρος”

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι, μετά τον “Εγωιστή Γίγαντα” με χαρά σας παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή, την ιστορία του Γαϊγλάρου.

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο , τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο όμως βασίζεται σε κλασσικά και διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας.  Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητες του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και την μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτεροι μηχανισμοί, πρωτότυπη μουσική και εναλλασόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

Λόγω της γνωστής, μικρής χωρητικότητας του θεάτρου, την παράσταση μπορείτε να την παρακολουθήσετε κάνοντας κράτηση στα τηλ. 6973498913 – 6948180583

Διάρκεια: 45’

Σενάριο: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα,Κώστας Μακρής
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto
Κατασκευές, Εμψύχωση : Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα

Πρωτότυπη Μουσική : Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection

Φωτισμοί : Ελίνα Σφουντούρη

Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος