Διαμαρτυρία – Ψήφισμα Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Ξάνθης Με αφορμή την πρόθεση του ΕΟΠΥΥ για σύναψη συμβάσεων, προγραμματίζεται για την Τετάψη ρτη με παράσταση και επίδοση ψηφίσματος στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης. 

Το Σάββατο 21/01/2017 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη συνάντηση και συζήτηση θεραπευτών από όλους τους κλάδους της Ειδικής Αγωγής του Νομού Ξάνθης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων και η λήψη αποφάσεων για την επιβίωση του κλάδου μας και την ενημέρωση της κοινής γνώμης με αφορμή την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ σε σύναψη συμβάσεων. Οι επιστήμονες των κλάδων της Ειδικής Αγωγής Ομόφωνα κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:

1) Διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος απόδοσης δαπάνης στους δικαιούχους της ειδικής αγωγής.

2) Διαβούλευση για επαναπροσδιορισμό της διαδικασίας απόδοσης δαπάνης, αφού αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του 2017, η κατανομή των κονδυλίων για τις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής στους εκάστοτε δικαιούχους.

3) ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση, που η ΜΗ αποδοχή της αναπόφευκτα θα επιφέρει αντιπαράθεση μεταξύ θεραπευτών και οικογένειες των θεραπευόμενων, που με επιδέξιο και ύπουλο τρόπο προσπαθεί να προωθήσει ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να υπολογίζει τον ανθρώπινο παράγοντα, υπολογίζοντας ΜΟΝΟ τον προϋπολογισμό του!

4) ΟΧΙ σε οποιαδήποτε σύμβαση που θέλει να εγκλωβίσει θεραπευτές και ασφαλισμένους-γονείς, σε οικονομική δυσπραγία, με μόνο στόχο τη μείωση των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ την οποία θα επωμιστούν θεραπευτές και γονείς.

Σεβόμενοι την επιστήμη μας, τους εαυτούς μας, τον κόπο μας, προσυπογράφο υμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Πανελλήνιων Συλλόγων μας. Αποφασίσαμε ομόφωνα να επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Ξάνθης την Τετάρτη 25/1/2017 στις 10:00 πμ.

Ζητάμε την συμπαράσταση και την παρουσία των γονέων στη διαμαρτυρία μας” αναφέρουν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής Ξάνθης.