Στη χθεσινή μας στήλη εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε μια ενδεχόμενη επιχείρηση μονιμοποίησης συμβασιούχων για πολύ σαφείς ηθικούς και πολιτικούς λόγους. Όμως μετά το θόρυβο που ξέσπασε για το ΔΟΛ, μάλλον θα πρέπει να κριτικάρουμε και την αντιπολίτευση. Γιατί θυμόμαστε μια ωραία εποχή, αθώα, που ο Παντελής Καψής πηγαινοερχόταν από διευθυντής του ΔΟΛ σε κυβερνητικό εκπρόσωπο και Υπουργό.Αν αληθεύουν τα δημοσιεύμτα, φεύγοντας πήρε απόζημίωση από το ΔΟΛ 500.000 ευρώ λίγο πριν χρεοκωπήσει.

Αυτό τον ΔΟΛ που πίεζαν ασφυκτικά για να διασωθεί αλλά τον απαξίωσαν ξαφνικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης μόλις τον ανέλαβε για να εξαντλήσει το ενδεχόμενο διάσωσης ο -επί 20 χρόνια στέλεχος του οργανισμού- Μουλόπουλος. Όπως και να΄χει δεν ζούμε σε αθώα εποχή πια. Απλώς κάποια πράγματα γίνονται απροκάλυπτα.

Γιατί ακόμη και αν δεχθούμε το πιο σατανικό σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να προσπαθεί να ελέγξει το ΔΟΛ – παρόλο που Πρωθυπουργός και Υπουργός Τύπου επιμένουν ότι θα πρέπει να βρουν ιδιώτη επενδυτή και να ξεχάσουν κάθε περίπτωση δανείου- το ενδιαφέρον για τις  θέσεις εργασίας και την ιστορία των παραδοσιακών εντύπων ισχύει μόνο όταν τη γραμμή τους καθορίζουν ο Πρετεντέρης και ο Παπαχρήστου;

Η επίσπευση των κρίσεων σε Στρατό και Σώματα Ασφαλείας, όσο να’ναι, έχει ένα άρωμα εκλογών πάντως. Πάντως, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, είχε πάνω από 15 χρόνια να τοποθετηθεί στην ηγεσία του Δ’ΣΣ ένας αξιωματικός του Πυροβολικού, σε μια θέση που μονοπωλούν μοιραία οι αξιωματικοί του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων και ο Γεώργιος Καμπάς, διακόπτει αυτή την ακολουθία.

Όμως υπάρχει μια εντυπωσιακή σύμπτωση καθώς οι δύο προηγούμενοι σωματάρχες, προερχόμενοι από το Πυροβολικό ήταν οι δύο που έφτασαν μέχρι τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ο Γεώργιος Αντωνακόπουλος που ήταν στην Ξάνθη το 99-01 και, φυσικά, ο Μανούσος Παραγιουδάκης που ήταν το 94-96 στην Ξάνθη και είναι από τους αξιωματικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μεταπολιτευτικά πράγματα της χώρας (μαζί με τον Κουρή) ενώ υλοποίησε το Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεκινώντας από την Ξάνθη.