Στην ανακοίνωσή του για την εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου, ο Πήγασος αναφέρει:

Το Σαββάτο βράδυ 14 Ιανουαρίου 2017 στον καλαίσθητο ατμοσφαιρικό χώρο του Oxygen, Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, Επίσημο Μέλος Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ευτύχησε μέσα σε περιβάλλον ρεαλιστικής συλλογικότητας να κόψει και φέτος την παραδοσιακή βασιλόπιτά του.

Μέλη και αθλητές του συλλόγου με τις οικογένειές τους καθώς και το  παιδικό αγωνιστικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ  «τα μικρά πηγασάκια» με τον υπεύθυνο του τμήματος ΠΗΓΑΣΟΣ JUNIOR Ιωάννη Στεργίδη, μαζί με τον προπονητή τους Βασίλη Γιάνναρο, έσφιξαν τα χέρια σμίγοντας ταυτόχρονα και το βλέμμα τους.

Φέτος, 19 χρόνια μετά την ίδρυση του ιστορικού ποδηλατικού συλλόγου ξέρουμε πολύ καλά, από που ερχόμαστε και τι θέλουμε. Φέτος, 19 χρόνια μετά κλείνει ένας κύκλος,  «το μεγάλο ραντεβού του ΠΗΓΑΣΟΥ» με την ποδηλατική ιστορία της Χώρας.

Φέτος, 19 χρόνια μετά ο ΠΗΓΑΣΟΣ καλείται να πραγματοποιήσει την ποδηλατική ενσωμάτωση της χώρας. Αυτό έλαχε να είναι το μεγάλο ραντεβού του ΠΗΓΑΣΟΥ. Και όλα αυτά γιατί 5 χρόνια πριν, τότε το 2012, στη γενέθλια επανεκκίνησή του, είχαμε ένα πολύ δυνατό κίνημα συσπείρωσης δυνάμεων αλλαγής και δημιουργίας, που συνεχίζει και ζει και πράττει μέσα από τις ιδέες, τις αντιπαραθέσεις και τις συζητήσεις.

Τόσο ο Νέος Χαλκέντερος Πρόεδρος του ΠΗΓΑΣΟΥ Αφεντούλης Τσακιρίδης όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα από τα μεστά λόγια τους, άφησαν σαφέστατα να εννοηθεί ότι ο Σύλλογος, συνεχίζει στην ωριμότητά του, με κατάφαση, την πορεία του και φέτος για μια πιο καρποφόρα ποδηλατική χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Γιάννης Μπούτος (Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης), ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ Νικόλαος Εφραιμίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας, οι οποίοι χαρακτηριστικά τόνισαν στο χαιρετισμό τους την αμέριστη συμπαράσταση  του Αντιπεριφειάρχη και του Δημάρχου Ξάνθης,  στις Δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Την ιερότητα της εκδήλωσης ευλόγησε με τον γαλήνιο συμβουλευτικό  του λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων μαζί με τους Πατέρες Ιωακείμ και Νεκτάριο.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν και βραβεύθηκαν οι αθλητές:

  • Σίμος Γκουλιαμτζής (για την κατάκτηση της 4ης

θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Αντοχής Εφήβων 2016 και τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας)

από τον Ειδικό Έφορο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Ποιμενίδη.

  • Γεώργιος Τσουλουχάς – Στελίνα Σπανίδου –

Χασάν Σεμπέκ – Αναστάσιος Καλονικίδης (Κατάκτηση 3ης θέσης στο Team Relay 4x7,3χλμ στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος)

από τον Πρόεδρο του ΠΗΓΑΣΟΥ Αφεντούλη Τσακιρίδη

 

  Αρίφ Ογλού Μπουράκ (για τις αθλητικές του επιδόσεις κατά την αθλητική χρονιά του 2016)

από το μέλος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματίων Μακεδονίας Θράκης Ιωάννη Ζαφειριάδη.

 

Τυχερός της βραδιάς στάθηκε ο προπονητής του ΠΗΓΑΣΟΥ Χρήστος Σταυριανίδης ο οποίος κέρδισε το φλουρί και το βιβλίο «Ο γύρος του κόσμου με ένα ποδήλατο» (ευγενική προσφορά των Εκδόσεων ΣΠΑΝΙΔΗ) καθώς και δύο υψηλής διατροφικής ενεργείας δημιουργίες του ζαχαροπλαστείου ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

Επίσης κατά την εκδήλωση έγινε κλήρωση με δώρα που ευγενικά χορήγησαν καταξιωμένες επιχειρήσεις

Της Πόλης – Αγοράς Της Ξάνθης:

The bicycle shop ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Οπτικά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Εξοπλισμός Δράσης ΕΒΕΡΕΣΤ

Ανδρική Ένδυση MUST FOR MEN

Γυναικεία  Εσώρουχα ΑΙΣΘΗΣΗ

Οπτικά ΑΡΜΕΝ

Φαρμακείο ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ

Φαρμακείο ΔΙΟΥΔΗ

Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ

Γυμναστήριο FITNESS CLUB

Mad Production ΜΟΥΣΑΔΕ