Με απόφασή το στις 14:40 το Πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής του Ιδιωτικου Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης που ζητούσε να μην γίνει δεκτός στο σχολείο ο εκπαιδευτικός Χότσικα Νιχάτ, η σύμβαση του οποίου είχε καταγγελθεί λόγω των “φιλογκιουλενικών” απόψεων, που φέρεται να έχει, σύμφωνα με το Σχολείο.  

Υπέρ της διατήρησης του εκπαιδευτικού στα καθήκοντά του έχει αποφασίσει το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και το αντίστοιχο περιφερειακό όργανο στην Ξάνθη, ενώ με την αίτησή του το σχολείο ζήτησε να μην εφαρμοστεί προσωρινά η απόφαση, που είναι δεσμευτική. Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, που προσδιόρισε για την 1-2-17 τη συζήτηση της κύριας υπόθεσης, το σχολείο είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τον εκπαιδευτικό στην τάξη από την Τρίτη.

Αιτιολογεί ότι τον θεωρεί μέλος του δικτύου Γκιουλέν 

Στην αίτηση του σχολείου αιτιολογείται ευθέως ότι αποφάσισε την καταγγελία της σύμβασής του επειδή θεωρεί ότι είναι “οπαδός  τρομοκρατικής οργάνωσης “ όπως τη χαρακτηρίζει το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φεϊτουλάχ Γκιουλέν.

Τον εκπαιδευτικό εκπροσώπησε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης ο δικηγόρος Δημήτρης Σαλτούρος. Παρέμβαση υπέρ του εκπαιδευτικού έκαναν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης Ελλάδας (ΟΙΛΕ) διά του δικηγόρου Κώστα Γούναρη και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδος (ΣΙΕΛΒΕ) διά του δικηγόρου Θανάση Ξυνίδη. Το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Λύκειο εκπροσώπησε ο διηγόρος Αδνάν Πετσενίκ.

Διαβάστε ακόμη:
Η αποπομπή του «Γκιουλενικού» εκπαιδευτικού από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο
Δεν γίνεται δεκτή η αποπομπή του καθηγητή στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Στην Ξάνθη η ΟΙΕΛΕ