Σε τέσσερις πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, που πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για μη ένταξή τους στο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα,  έφτασαν προσκλήσεις για την εκδήλωση που οργανώνεται το Σάββατο στην Αθήνα. 

Πρόκειται για τον Δημήτρη Σαλτούρο, το Σωκράτη Ξυνίδη, το Τσετίν Μάντατζη και το Σωτήρη Στολίδη.

Σε πορεία αντίθετη Ξυνίδης-Σαλτούρος

Μετά τη θετική έκβαση της συνάντηση Παπανδρέου-Γενημματά, που είχε θέσει ως ορόσημο ο Σωκράτης Ξυνίδης για τη στάση που θα τηρήσει, αναμένεται ότι θα παραστεί στη σχετική συνάντηση. Αρνείται, από τη δική του πλευρά, ο τελευταίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Δημήτρης Σαλτούρος, να έχει οποιαδήποτε ανάμιξη, παρότι δεν έχει προβεί σε επίσημη δήλωση, αλλά έχει αποστασιοποιηθεί σαφέστατα.

Για πρακτικούς λόγους δεν θα βρεθούν Μάντατζη Τσετίν και Σωτήρης Στολίδης

Τέλος προσκλήσεις έχουν λάβει επίσης ο Μάντατζη Τσετίν και ο Σωτήρης Στολίδης, που δεν θα παραβρεθούν για τεχνικούς λόγους. Ο Μάντατζη Τσετίν βρίσκεται στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Κω, όπου ειδικεύεται, με αποτέλεσμα οι εφημερίες να μην του το επιτρέπουν παρότι δηλώνει ότι θα ήθελε να βρεθεί και διατηρεί επαφές με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Για πρακτικούς λόγους δεν θα παραβρεθεί και ο Σωτήρης Στολίδης που σημειώνει ότι είναι θετικός στις κινήσεις που γίνονται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αλλά λόγω απόστασης δεν μπορεί να παραβρεθεί.

Στη Θεσσαλονίκη η “τριάδα” και με Ξανθιώτες

Την επόμενη μέρα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση των Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη που συγκροτούν το δικό τους πόλο και κάνουν την εναρκτήρια συγκέντρωσή τους, όπου αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν και Ξανθιώτες που βλέπουν θετικά την κίνησή τους.