Με γραπτή δήλωση που διένειμε η Νομαρχιακή Eπιτροπή απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, στην οποία διαψεύδει δήλωση που φέρεται να έχει κάνει σε σχέση με την προσχολική αγωγή της μειονότητας και επιτίθεται στην εφημερίδα και όσους αναπαρήγαγαν το σχετικό δημοσίευμα.

Αναλυτικά

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για ακόμα μια φορά αρέσκεται στην προσφιλή της συνήθεια να δολοφονεί χαρακτήρες και να στοχοποιεί, μέσω της παραπληροφόρησης,  ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά για την εξάλειψη του ρατσισμού και του φασισμού. Ένα τέτοιου είδους άρθρο δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της 8ηςΙανουαρίου, δίνοντας αφορμή και πάτημα σε ακροδεξιές αντιλήψεις να εκφραστούν.

Με την χρήση ενός πηχυαίου τίτλου, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα, επιδιώκει να σαμποτάρει την δημιουργία δομών στην προσχολική εκπαίδευση, η οποία θα μπορέσει να καλύψει και το γλωσσικό πρόβλημα που παρατηρείται σε κάποια νηπιαγωγεία της περιοχής. Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία των δομών αυτών που θα επιτρέπουν στους μαθητές την ομαλή τους ένταξη στο δημοτικό. Ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Θράκη, άλλωστε είχε δηλώσει ρητά ότι μέγιστη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να στηριχθεί στην περιοχή μας και η δημόσια και η μειονοτική παιδεία, με στόχο να φτάσουμε στο σημείο τα δημόσια νηπιαγωγεία που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Το συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο δεν μένει μόνο εκεί, αλλά επιδιώκει να εκφράσει ό, τι πιο σάπιο και σαθρό έχει να επιδείξει ο Τύπος σήμερα. Με την στοχοποίηση του προσώπου μου και με την χρήση χαρακτηρισμών που παραπέμπουν σε κιτρινισμό, προσπαθεί να πλήξει την προσωπικότητά μου και το πολιτικό μου ήθος.Φυσικά, δεν έμεινε αμέτοχος ούτε ο τοπικός Τύπος, ο οποίος άκριτα αναπαρήγαγε το άρθρο του Πρώτου Θέματος, ως δήλωση του βουλευτή, η οποία βέβαια δεν δόθηκε ποτέ!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι επιθέσεις που επιχειρούνται δεν έχουν σκοπό να πλήξουν μόνο την υπόστασή μου, αλλά την ίδια την Κυβέρνηση. Εμείς δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε και να φοβηθούμε τους κομιστές των εγχώριων και κομματικών συμφερόντων, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στις λογικές της διαίρεσης. Όμως, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι εκείνοι είναι υπαίτιοι για την σήψη, την παρακμή και την άνοδο της ακροδεξιάς και για αυτό είναι υπόλογοι.