Νέα πυκνή χιονόπτωση επικρατεί από τις 11 το πρωί στην Ξάνθη με αποτέλεσμα το χιόνι να έχει σκεπάσει τόσο την πόλη όσο και τον υπόλοιπο νομό. 
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς καθώς οι δρόμοι παρουσιάζουν μεγάλη ολισθηρότητα. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στους μικρότερους δρόμους μέσα στην πόλη και στο επαρχιακό δίκτυο έξω από αυτήν.

Ισχύει η υποχρέωση κίνησης μόνο με αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο του νομού που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία σε όλους τους ορεινούς οικισμούς είναι κάτω από -10 βαθμούς κελσίου !

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Μύκης Καπζά Τζεμήλ, ακόμη και με τις αλυσίδες οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης ο Δήμος έχει αποσύρει τα μηχανήματα και τις αλατιέρες και θα επαναλάβει τις προσπάθειες μόλις σταματήσει και πάλι το χιόνι. Επάρκεια σε αλάτι υπάρχει, όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις  για τον καιρό η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ ενώ τα ξημερώματα η θερμοκρασία θα βρεθεί και πάλι αρκετά κάτω από το μηδέν.

Εξαιτίας του καιρού αναβλήθηκε και ο αγώνας Κυπέλλου Ξάνθης-ΟΦΗ που επρόκειτο να γίνει στις 3 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη: 
Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ξάνθη την Πέμπτη
Επικίνδυνη η κίνηση στους δρόμους – Συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων