Με προβλήματα περνά τη δεύτερη μέρα σοβαρής κακοκαιρίας η Ξάνθη.
Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και η κίνηση στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη τις πρωινές ώρες καθώς οι θερμοκρασίες κινήθηκαν πολύ κάτω από το μηδέν. Στη συνέχεια η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, προβλήματα παρουσιάζει η κίνηση στο ορεινό οδικό δίκτυο και χρειάζονται αλυσίδες στην ΕΟ Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
Στον Εχίνο ο Ζαγναφέρης
Στον Εχίνο βρίσκεται από το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης, ο οποίος αναφέρει ότι το χιόνι είναι πυκνό και καταβάλλονται προσπάθειες από το πρωί να κρατηθεί ανοιχτός ο κεντρικός δρόμος. Όπως σημειώνει, αργότερα θα ληφθεί και η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων ή μη, την Τετάρτη.
Η Εγνατία Οδός παραμένει ανοιχτή αλλά απαιτείται προσοχή καθώς η συνεχής χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα. Οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και ο αέρας επιδεινώνει την αίσθηση, χωρίς πάντως άλλα προβλήματα. Τελος, το Λιμεναρχείο έχει κοινοποιήσει Δελτίο Αναγγελίας Θυελλωδών Ανέμων καθώς η έντασή τους θα φτάσει στο Θρακικό τα 8 μποφώρ από ΒΑ διευθύνσεις.
Πρόσκαιρη βελτίωση την Πέμπτη
Σύμφωνα με τις περισσότερες προγνώσεις η χιονόπτωση θα συνεχιστεί στην περιοχή της ΑΜΘ και μετά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση.