Στην Ξάνθη βρίσκεται άπό το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργων Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μιχάλη Κουρουτό με κύριο θέμα την αποπομπή καθηγητή Μαθηματικών του Ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης από τη διεύθυνση του Σχολείου. 

Το ΚΥΣΔΕ δεν κάνει δεκτή την καταγγελία της σύμβασης

Στις 24/12 υπήρξε συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ)στην Αθήνα που αποφάσισε ότι η καταγγελία της σύμβασής του δεν γίνεται δεκτή και έτσι ο σκοπός της επίσκεψης στην Ξάνθη ήταν η παρουσία των συνδικαλιστών στο σχολείο προκειμένου να γίνει δεκτός στο μάθημα ο καθηγητής, που όμως δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας της κακοκαιρίας που δεν επέτρεψε τη λειτουργία του σχολείου.

Το πρωί συνεδρίασε και το τοπικό ΠΥΣΔΕ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ξάνθης, όπου επαναβεβαιώθηκαν οι θέσεις αυτές ενώ σε δήλωσή του στο xanthi2.gr ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός σημειώνει ότι από τη στάση του σχολείου προκύπτει κίνδυνος για τους μαθητές, λόγω απώλειας πολλών διδακτικών ωρών, να μην αποφοιτήσουν οι τελειόφοιτοι και να μην προαχθούν οι υπόλοιποι.

Προτάσεις ΟΙΕΛΕ για αναπλήρωση των μαθημάτων

Για το λόγο αυτό η ΟΙΕΛΕ προτείνει, παράλληλα με την επιστροφή του εκπαιδευτικού στο σχολείο, την πρόσληψη επιπλέον μαθηματικού και να προβλεφθούν επιπλέον ώρες, προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά ύλης των μαθητών, σχεδόν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Όπως σημειώνεται από την πλευρά του Μ. Κουρουτού, ο νόμος είναι σαφής και σε αυτό βασίζονται και οι αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων ενώ, επισημαίνει ότι αν με κάποιο τρόπο υπάρξει έκπτωση στην εφαρμογή του, να προκύψουν δυσεπίλυτα προβλήματα σε όλα τα σχολεία παρόμοιου ειδικού καθεστώτος και θρησκευτικού χαρακτήρα.

Γιατί αποπέμφθηκε

Οι καθηγητές στο συγκεκριμένο σχολείο χωρίζονται σε αυτούς που ανήκουν στο δημόσιο-ελληνόφωνο πρόγραμμα και στο ιδιωτικό-τουρκόφωνο πρόγραμμα διδασκαλίας, όπου ανήκει ο εν λόγω εκπαιδευτικός. Σύμφωνα με την αιτιολογία του σχολείου, υπάρχει σοβαρή διαφωνία με τον καθηγητή ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φέρεται να έχει απομακρυνθεί επειδή εικάζεται ότι πρόσκειται στο θρησκευτικό κίνημα του Φ. Γκιουλέν, γεγονός που προσέδωσε επιπλέον θόρυβο και πολιτικό βάρος στο ζήτημα.

Η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ επισκέφθηκε επίσης το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης ενώ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί εκ νέου, όταν θα υπάρξει συνάντηση με τη διεύθυνση του σχολείου.