Επιθέσεις από ασθενείς και συγγενείς στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου της Ξάνθης  σε βάρος του προσωπικού καταγγέλει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ξάνθης, με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, αναφέρει:

Η ΕΙΝΟΚΥΞ συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ξάνθης  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους προπηλακισμούς και την απόπειρα βιαιοπραγίας ενάντια σε γιατρούς κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων τους που συνέβησαν πρόσφατα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι Γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούν στην μεγάλη προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ  και είναι απαράδεκτο, είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα  προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές  σε συνδυασμό με τον φόρτο εργασίας οδηγούν τους γιατρούς στην  επαγγελματική εξουθένωση με κίνδυνο το τμήμα του ΤΕΠ να παραμείνει χωρίς γιατρούς. Ήδη 2 γιατροί είναι έτοιμοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Είναι γεγονός ότι η αναμονή στο ΤΕΠ τις τελευταίες μέρες  είναι μεγάλη αλλά με κανένα τρόπο δεν φτάνει αυτό  που παρατηρείται σε Νοσοκομεία του Κέντρου. Είναι επίσης γεγονός ότι η έλλειψη υποδομών για άσκηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης οδηγεί μεγάλο αριθμό από ασήμαντα περιστατικά στο Νοσοκομείο. Αυτό αυξάνει το χρόνο   αναμονής ,δημιουργεί εκνευρισμό, οι γιατροί αναλώνονται σε επουσιώδη περιστατικά και φτάνουν πολύ συχνά στα όρια της υπερκόπωσης  με δυσάρεστα επακόλουθα για τους ίδιους και τους ασθενείς .

Η ΕΙΝΟΚΥΞ κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας που ζητούν τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου να έχουν υπομονή , γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας  ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό  αγωνίζονται ευσυνείδητα και κάτω από  αντίξοες συνθήκες  για να τους εξυπηρετήσουν .