Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ανήμερα τα Θεοφάνια.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, ήταν παρόντες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Κων/νος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος Ζέρβας, Σοφία Ασλανίδου, Γιώργος Αβαρλής, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, ο Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ Κώστας Ανεστίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδος, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Ν. Θεσσαλονίκης Αντώνιος Σαλμανίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Γ. Βοϊτσίδης, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανατροπή του ασφαλιστικού και τις συνέπειές της στην Ενημέρωση και το δημοσιογραφικό επάγγελμα, τονίζοντας ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ θα αντιδράσει μέσα στο 2017 με μια σειρά αλλαγών και πνεύμα διεύρυνσης στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Σωτήρη Θεολογίδη το Βραβείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μαρκίδες Πούλιου 2016.