Μετράς κι εσύ ανάποδα για τα Χριστούγεννα; Aν ναι, τότε ίσως έχεις μπει ήδη στη διαδικασία να σκεφτείς με τι καλό θα στολίσεις το φετινό γιορτινό σου τραπέζι. Γιατί χριστουγεννιάτικο σπίτι χωρίς λιχουδιές είναι λειψό.

Εμείς, λοιπόν, σου προτείνουμε εγκαίρως τον πιο εύκολο και λαχταριστό κορμό που θα φτιάξεις αυτές τις γιορτές. Λαχταριστός γιατί περιέχει την αγαπημένη μας Nutella αλλά και μπισκότα Μιράντα. Εύκολος γιατί είναι έτοιμος σε 15 μόλις λεπτά και μάλιστα χωρίς ψήσιμο. Kράτα χρόνο και φύγαμε να τον φτιάξουμε!
Κάνε τον κορμό σου ακόμα πιο λαχταριστό με έξτρα επικάλυψη Nutella ή με ζάχαρη άχνη.

Τι θα χρειαστείς:

2 πακέτα (500γρ) μπισκότα Μιράντα

2 φλ. τσαγιού γάλα

250 γρ. κουυβερτούρα

1. κ.σ. βούτυρο

3 κ.σ. κακάο

2 κ.σ. λικέρ Kahlua

100 γρ Nutella

1 φακελάκι garni

Noυτέλα για επάλειψη ή ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

-Kόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και να τα βάζουμε σε ένα μπολ

-Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κουβερτούρα, το 1 φλ. γάλα, το κακάο και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

-Προσθέτουμε το μείγμα που φτιάξαμε στο μπολ με τα μπισκότα και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώσπου να ενωθούν καλά.

-Σε ένα πιρέξ στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολας και πάνω του απλώνουμε όλο το τελικό μείγμα μας, έτσι ώστε να δημιουργεί ένα ορθογώνιο διαστάσεων περίπου 25×35 εκατοστά.

-Χτυπάμε το garni με το υπόλοιπο γάλα και το απλώνουμε πάνω το μείγμα μας στο πιρέξ.

-Χρησιμοποιώντας τη βοήθεια της λαδόκολας τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες και σερβίρουμε το γλυκό σε φέτες.

-Αν θέλεις μπορείς να αλείψεις το εξωτερικό του κορμού με Nutella για έξτρα εμφάνιση και γεύση ή να τον πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη.

Aπό την Αναστασία Τούρουτογλου