Χαζεύεις κι εσύ τα πάντα τέλεια ενυδατωμένα και λαμπερά πρόσωπα των μοντέλων στις ιλουστρασιόν σελίδες των μεγάλων περιοδικών; To να αποκτήσεις κι εσύ ένα δέρμα γεμάτο ζωντάνια και φρεσκάδα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι ενδεχομένως φαντάζεσαι. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεθοδικότητα και να ακολουθήσεις πιστά τα 5 παρακάτω πολύτιμα βήματα ομορφιάς.

Νερό και πάλι νερό

Το έχεις σίγουρα ακούσει χιλιάδες φορές μέχρι σήμερα, αλλά ακόμα μία δεν βλάπτει. Το νερό είναι το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα για βαθιά ενυδάτωση του οργανισμού και κατ’ επέκταση τέλειο δέρμα. Προσπάθησε να καταναλώνεις καθημερινά 2 λίτρα νερό. Αν σου φαίνεται βουνό ξεκίνα σιγά-σιγά από 1 λίτρο τουλάχιστον κάθε μέρα και ανέβασε ρυθμούς σταδιακά. Σύντομα θα σου γίνει απαραίτητη συνήθεια.

Αντηλιακό, αυτός ο φίλος μας

Οι μεγάλες κυρίες της ομορφιάς και της μόδας έχουν παραδεχτεί πως ακόμα και τις κρύες και σκοτεινές ημέρες του χειμώνα φοράνε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, πολύ απλά γιατί πότε δεν ξέρεις που θα σε πετύχουν οι αδυσώπητες ακτίνες του ηλίου. Εσύ δεν χρειάζεται να φτάσεις σε τέτοια υπερβολικά μέτρα προστασίας, αλλά φρόντισε τουλάχιστον να μην ξεχνάς το αντηλιακό σου – με τουλάχιστον 50 δείκτη προστασίας – καθ’ όλους τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Γρήγορα θα δεις τους κόπους σου να ανταμείβονται.

Ενυδατική κρέμα παντός καιρού

Πάλι ξύπνησες 5 μόλις λεπτά πριν την ώρα που πρέπει να φύγεις τρέχοντας για το γραφείο, όμως, αυτός δεν είναι λόγος να παραλείψεις την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας στο πρόσωπο σου πριν περάσεις την πρώτη στρώση make up της ημέρας. Το δέρμα σου πρέπει να έρχεται όσο το δυνατόν λιγότερο σε απευθείας επαφή με καλλυντικά προϊόντα, τα οποία ενδεχομένων να περιέχουν χημικές ουσίες, γι’ αυτό την επόμενη φορά καλύτερα να αντισταθείς στον πειρασμό του snooze για να προλάβεις.

Οι μάσκες κάνουν θαύματα

Μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον ξόδεψε λίγο από τον χρόνο σου στο μπάνιο προκειμένου να εφαρμόσεις μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό και ενυδάτωση, η οποία θα σου εξασφαλίσει το πιο τονωμένο και υγιές δέρμα που μπορείς να φανταστείς. Ίσως ακούγεται βαρετό, μπορεί σύντομα να αρχίσεις να το παραμελείς, αν όμως καταφέρεις να είσαι συνεπής θα δεις γρήγορα θαύματα.

Πες ναι στο σωστό ντεμακιγιάζ

Έχεις πιει ένα ποτηράκι παραπάνω και δεν βλέπεις την ώρα να πέσεις στο κρεβάτι σου; Πρέπει να ξυπνήσεις νωρίς το πρωί και δεν θέλεις να χάσεις λεπτό από τον ύπνο σου; Καμία δικαιολογία δεν είναι αρκετή όταν μιλάμε για το βραδινό σου ντεμακιγιάζ. Πολύ απλά όσο κουρασμένη κι αν είσαι μην αφήσεις τον εαυτό σου να πέσει στο μαξιλάρι βαμμένη. Ξέπλυνε κάθε βράδυ από το πρόσωπο σου την σκόνη και την ρύπανση της ημέρας και δεν θα αργήσει η μέρα που θα δεις το δέρμα σου πιο λαμπερό από ποτέ.