Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, δέχτηκε στο γραφείο του, τη Στρατιωτική Μουσική του Δ’ Σώματος Στρατού, η οποία του έψαλλε τα καθιερωμένα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και δέχτηκε τις ευχές του. 

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα Νίκο Εφραιμίδη και τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Υγείας Λ. Τσούργιαννη και Κτηνιατρικής Κ. Γκαζίνο, επισκέφθηκαν τη δημοτική αγορά.

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι σε αντίθεση με τις δυσοίωνες προβλέψεις η κίνηση στην αγορά κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα και παρουσίασε αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να υπάρξει ομαλοποίηση της τοπικής αγοράς και της οικονομίας γενικότερα.

Ευχόμενος χρόνια πολλά στους Ξανθιώτες δεν παρέλειψε να τονίσει , απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους, ότι η οδήγηση και το αλκοόλ ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, είναι θανατηφόρα και συνέστησε σύνεση. Ευχήθηκε η νέα χρονιά να ξεκινήσει αναίμακτα στους δρόμους και ευχαρίστησε την Αστυνομία και την Τροχαία για την επιτήρησή τους αυτές τις μέρες.