Μια νέα συνέντευξη με ιδιαίτερες αποκαλύψεις για τη δύσκολη περίοδο που έζησε όταν πέθανε η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, έδωσε ο πρίγκιπας Χάρι. 

Δεκαεννέα χρόνια αργότερα, ο Χάρι παραδέχτηκε ότι «ποτέ δεν ασχολήθηκε πραγματικά» με το θάνατο της μητέρας του και ότι «έθαβε» τα συναισθήματά του για 16 χρόνια μετά τον τραγικό χαμό της.

Ηταν μόλις 12 ετών όταν η μητέρα του σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997.

Ο 32χρονος σήμερα Χάρι, αποκάλυψε ότι ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φιλανθρωπία ακολουθώντας το παράδειγμα της μητέρας του, η οποία είχε και εκείνη έντονη φιλανθρωπική δράση.

Ωστόσο, αποκάλυψε παράλληλα ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με το θάνατο της μητέρας του, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος που βρήκε για να παλέψει και να αποδεχτεί αυτό το τραγικό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή του σε τόσο τρυφερή ηλικία.

«Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το τι είχε συμβεί πραγματικά. Εθαψα όλη τη συγκίνηση και τα συναισθήματά μου. Για μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου, δεν ήθελα να το σκέφτομαι…» είπε.

Και πρόσθεσε: «Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν πολύ μικρός και ήταν πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσω. Τώρα είμαι ενεργός και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι σε μια θέση που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

O Πρίγκιπας Χάρι μίλησε με αφορμή τον εορτασμό της 10ης επετείου της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sentebale, την οποία ο ίδιος δημιούργησε.