Κατηγορίες στη δημοτική αρχή για την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στο Δημαρχείο, χωρίς να κληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά μόνο η παράταξη της πλειοψηφίας, εξαπολύουν με επιστολή τους που αναγνώστηκε πριν τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της Τρίτης, οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οι 4 επικεφαλής, Θ. Ξυνίδης-Δ. Μπένης-Ι. Καμαρίδης-Ν. Ανταμπούφης κάνουν λόγο για “φιέστα”  ενώ αφήνουν αιχμές για αντίθετη στάση του Δημάρχου όταν ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Αναλυτικά η επιστολή

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκη με απορία αλλά χωρίς έκπληξη, είδαμε και μάθαμε για την επίσκεψη του στο Δημαρχείο Ξάνθης απο τα Μ.Μ.Ε.

Με απορία διότι δεν καταλάβαμε τι είδους επίσκεψη ήταν. Προγραμματισμένη δεν ήταν γιατί το πρόγραμμα της επίσκεψης ήταν γνωστό και επίσκεψη στο Δημαρχείο δεν προβλεπόταν. Επιθυμία του ίδιου του Προέδρου από όσο μάθαμε δεν ήταν, αν λοιπόν ήταν  ανεπίσημη είθισται ο Δήμαρχος να βλέπει τον καλεσμένο στο γραφείο του και έως εκεί, εμείς όμως παρακολουθήσαμε μια ολόκληρη φιέστα με πολιτευτές, με πολιτικάντιδες με Συμβούλους και παρατρεχάμενους  τόσο στην είσοδο του Δημαρχείου αλλά και μέσα.

Θα πρέπει στοιχειωδώς να γνωρίζετε πως το Δημαρχείο δεν ανήκει στην Παράταξη σας και ούτε είναι μέσον για να χρησιμοποιείται από κάποιους για επίδειξη  πολιτικής δύναμης .Οι δε επαναλαμβανόμενες δηλώσεις σας για Δημοτική Αρχή όλων των Ξανθιωτών μάλλον περίπατο πήγαν.

Αν πραγματικά θέλατε να τιμήσετε τον επισκέπτη αλλά και τη θέση σας, είχατε την υποχρέωση να καλέσετε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να καλεί ο ίδιος ο Δήμαρχος την προηγουμένη ημέρα τηλεφωνικά τους δικούς του Συμβούλους για να κοσμήσουν την φιέστα. Τους ίδιους Συμβούλους που  κατά την εσσωκομματική προεκλογική επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πριν απο μήνες, είχαν, κατά πληροφορίες, τελείως αντίθετη προτροπή. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί.

Τέλος έκπληξη δεν νοιώσαμε, γιατί επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά αυτό που βλέπουμε δυόμιση χρόνια τώρα, πως τους τίτλους του Δημάρχου και του Προέδρου είστε ικανοί μόνο  να τους φέρετε και όχι να τους υπηρετείτε.

Δήμαρχος: “Όποιος θέλει έρχεται “

Μετά την ανάγνωση της επιστολής στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, τοποθετήθηκε από την πλευρά του, λέγοντας ότι η επίσκεψη ήταν γνωστή στον ίδιο τρεις μέρες νωρίτερα και ότι όποιος ήθελε μπορούσε να παραστεί.