Με αντεπίθεση απαντά η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο σχόλιο της ΝΕ ΠΑΣΟΚ για τις ομιλίες των βουλευτών του κόμματος στη Βουλή. Σε ανακοίνωσή της ασκεί σκληρή κριτική και αντιπαραβάλει την κατάσταση στην οποία ήρθε ο Νομός από τους βουλευτές που έχουν προηγηθεί ενώ εξέδωσε νέα ανακοίνωση που αναφέρεται στη στάση της ΝΔ στο θέμα της 13ης σύνταξης και του ΦΠΑ στα νησιά. 

Αναλυτικά:

Με έκπληξη(!) διαπιστώσαμε τη «λύπη» της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, για τη μειωμένη λήψη του λόγου στη Βουλή από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η  Νομαρχιακή Επιτροπή  του ΠΑΣΟΚ που επί 4 δεκαετίες κατείχε την εξουσία της χώρας, αντί να μετράει λάθος τις εμφανίσεις των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή,  θα έπρεπε πράγματι να λυπάται, για τα  δυσεπίλυτα προβλήματα που κληροδότησε στην Κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα έπρεπε να λυπάται που ο Νομός Ξάνθης κατέχει το θλιβερό ρεκόρ του μεγαλύτερου ποσοστού ανεργίας στη χώρα μας και η περιφέρεια ΑΜΘ είναι η φτωχότερη στην Ελλάδα και ανάμεσα στις 20 φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης. Για αυτά θα έπρεπε να θλίβεται και να κάνει τον απολογισμό της, αναλογιζόμενη τις ευθύνες της στη δημιουργία τραγικών αδιεξόδων που καλείται η σημερινή Κυβέρνησή να επιλύσει.

Πολλώ δε μάλλον η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης θα έπρεπε να σκεφτεί, πριν  παραδώσει φτηνά μαθήματα πολιτικής για αρχάριους, φιλοσοφίας Μαυρογυαλούρου(!) ότι, δηλαδή, ο ρόλος του βουλευτή είναι «να κερδίσει πόντους δημοσιότητας» μέσω των εμφανίσεών του στη Βουλή;   

Η αντίληψη αυτής της πολιτικής, είναι ξένη  προς εμάς «κύριοι» της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεπερασμένη και για τους πολίτες, που με την ψήφο τους έδειξαν την κούραση και την αποδοκιμασία τους στην πολιτική φιλοσοφία που εκπροσωπούσατε, αυτής που εκφράζεται με όρους «λάιφ στάιλ», παραγοντισμού και σταδιακής υποχώρησης της Δημοκρατίας έναντι της κομματοκρατίας!

Η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό  παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα είναι το άθροισμα των σχεδίων παραγωγικής ανασυγκρότησης ανά Περιφέρεια και στον στρατηγικό  στόχο για δραστική μείωση  της ανεργίας τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,  στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θράκη. Στα πλαίσια αυτής της συλλογικής προσπάθειας στρατεύονται και οι βουλευτές του Νομού μας μέσα από τις πρωτοβουλίες τους που αφορούν κάθε πεδίο πολιτικής δράσης.  Άοκνα, σεμνά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά!

Σύντομα θα γίνει και ο πρώτος δημόσιος απολογισμός για το κοινοβουλευτικό έργο.

Επίσης, καλό θα ήταν για τη  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, αν θα ήθελε να προσφέρει καλές υπηρεσίες προς το συμφέρον του τόπου, και όχι να περιφέρει απλώς  την αδηφάγα επιθυμία της για παλινόρθωση στην εξουσία, να διαρρήξει τους οργανικούς δεσμούς της με τα ντόπια παράκεντρα κιτρινισμού και παραπληροφόρησης που πολύ έχουν βλάψει και την πολιτική και τον τόπο. Ειδάλλως κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε και γραφικοί πέραν των άλλων!

Εμείς απλά θα  ευχηθούμε ταπεινότερη και σοφότερη νέα χρονιά! 

Σχόλια και για την ΕΒΖ

Σε άλλη ανάρτησή της, στο ίδιο πνεύμα,  η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται και σε τοπικά ΜΜΕ που σχολίασαν την είδηση για την δημοπρασία του ακινήτου της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς:

Ποιος υπουργός έκλεισε ΚΑΙ την ΕΒΖ και φρόντισε να καταστρέψει (πλιάτσικο) τον εξοπλισμό της ώστε να μην ξαναπαράξει;

ΚΑΙ ποιος πρωθυπουργός ΚΑΙ ποια κυβέρνηση (Σαμαρά)   φρόντισε  το ακίνητο   να περάσει στην  «καλή» ΑΓΡΟΤΙΚΗ και να χαριστεί στην Πειραιώς;

ΚΑΙ ποιοι φρόντισαν να αφήσουν  μόνο τα χρέη  στο κράτος και τους πολίτες;

Σαράντα χρόνια λαμογιάς και διαπλοκής κι ακόμη κάποιοι νομίζουν ότι …βρέχει.

Παρακμιακά τοπικά ΜΜΕ, «σχολιάζουν» την «είδηση» προσπαθώντας να «ξεπλύνουν», τη βρωμιά των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Οι ξανθιώτες γνωρίζουν πολύ τους “εγκληματίες” (και χωρίς εισαγωγικά)

Η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις και το ΦΠΑ στα νησιά

Η “συμμαχία των προθύμων”, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά. Προσπαθεί με ψέματα να καλύψει τη γύμνια της και τις προσπάθειες που έκανε για να μην στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Μήπως η  πραγματικότητα,  λέει ότι:

  1. 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι πήραν εφάπαξ την 13η σύνταξη;

Οι μόνοι που είπαν όχι στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ μετά από οδηγίες, έξωθεν!

  1. Η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές ήταν για το 2017. Ούτε αυτό δεν κατάλαβαν στη ΝΔ και το Ποτάμι ή έχουν «μπερδευτεί» μέσα στην διανοητική και πολιτική τους πλαδαρότητα;

Στη Βουλή οι ηγεσίες της ΝΔ και του Ποταμιού πάνε μόνο για την “ατάκα” χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίζουν;

  1. Για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο, την επιστολή, που έγινε αποδεκτή στο σύνολό της, αναφέρεται ότι “ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στοχευμένα μέτρα για την ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας (ειδικά στο Πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και/ή για τη μείωση των φορολογικών βαρών που προκύπτουν από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Ειδάλλως, θα χρησιμοποιήσουμε την υπεραπόδοση για τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού ρευστότητας» (cash buffer) ή/και για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών”.

Διαφωνεί η ΝΔ; Κατ’ αυτήν η υπεραπόδοση προς τα πού πρέπει να κατευθύνεται; Στα θαλασσοδάνεια προς ΜΜΕ και ημετέρους;

Η κυβέρνηση με τις πράξεις της  δείχνει την κατεύθυνση.

  1. Ο Κυρ. Μητσοτάκης που υπόσχεται στους θεσμούς να υλοποιήσει ό,τι θέλουν “και πέρα από το πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί” (ομιλία στη ΔΕΘ) και διαφωνεί με την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, σήμερα γιατί ακριβώς προσπαθεί να πείσει την κοινωνία;

ΥΓ. Στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει δύο συντελεστές ΦΠΑ: 11% και 22%. Τα φάρμακα, που σήμερα είναι στο χαμηλό ΦΠΑ (6,5%), που θα τα εντάξει

Θα απαντήσει ποτέ; Για να γνωρίζουν οι πολίτες…