Χριστούγεννα με χιόνι πέρασαν οι ένοικοι του Δασικού Χωρίου στο Λειβαδίτη τις περασμένες μέρες αν και στον υπόλοιπο νομό της Ξάνθης ο καιρός ήταν σχετικά καλός και ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του.
Στις προβλέψεις των επόμενων ημερών προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αλλά δεν προβλέπεται χιόνι στις περιοχές με μέσο και χαμηλό υψόμετρο ενώ μικρή μόνο πιθανότητα υπάρχει για χιόνι στα ορεινά της Ξάνθης.
Πιο αναλυτικά, η θερμοκρασία θα κινείται σε όλη τη διάρκεια των εορτών ανάμεσα στους 0 και τους -4 βαθμούς κελσίου, ενώ ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος με πολύ μικρή πιθανότητα βροχής. Χιόνι δεν προβλέπεται ενώ μόνο στα ορεινά υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα για χιονόνερο και ίσως χιόνι προς το τέλος της εβδομάδας.
Η επιδείνωση του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το βράδυ της Τρίτης.