Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης, που συνεδρίασε την Τρίτη , τη συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης με το ποσό των 10.000 ευρω.

Είναι μια από τις τελευταίες εκκρεμότητες των φορέων και των Δήμων της περιοχής που συμπεριλαμβάνονται στην τοπική ομάδα δράσης της πρότασης που υποβλήθηκε από την Αναπτυξιακή Ροδόπης για το πρόγραμμα Leader και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού εδώ και χρόνια η Αναπτυξιακή Ξάνθης έχει κλείσει λόγω χρεών.

Από τη συνεδρίαση απουσίασε η παράταξη Ανταμπούφη που έστειλε όμως σχετική επιστολή πως συμφωνεί με τη συμμετοχή στην αύξηση Μ/Κ της ΑΝ.ΡΟ.

Πρόβλημα τη διαγράμμιση στο δρόμο του Λειβαδίτη

Στο περιθώριο της ίδιας συνεδρίασης τέθηκε από την πλευρά του Μ. Φανουράκη το θέμα της έλλειψης διαγράμμισης στο δρόμο Καρυοφύτου-Λειβαδίτη με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κ. Παπαδόπουλο, να απαντά ότι η διαγράμμιση προβλέπεται σε συνολικό έργο για σημειακές παρεμβάσεις που δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί. Όπως ειπώθηκε, λόγω του επείγοντος με τις καιρικές συνθήκες, ο Δήμος θα προσπαθήσει να αφαιρέσει το έργο των διαγραμμίσεων και να το εκτελέσει με απευθείας ανάθεση και με διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σοβαρές κατηγορίες Ι. Καμαρίδη

Σοβαρές ήταν οι κατηγορίες του Ι. Καμαρίδη για την επιτροπή στην οποία συμμετείχε και σχετιζόταν με την υγεία, που υποστήριξε ότι σύγκρινε το ηχογραφημένο πρακτικό συνεδρίασης που τον όριζε τακτικό μέλος, με το γραπτό πρακτικό που δημοσιεύτηκε και στο οποίο εμφανίζεται ως αναπληρωματικό μέλος. Κατόπιν όλων αυτών χαρακτήρισε “ψεύτες” όσους έχουν εμπλακεί και ανέφερε ότι είναι η τρίτη φορά που εντοπίζει κάτι τέτοιο.