Site icon Xanthi 2

Ο ΕΦΕΤ συμβουλεύει για τις αγορές των Χριστουγέννων

Η προστασία του καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων καθώς και η προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης αποτελεί για τον Ε.Φ.Ε.Τ. πρωταρχικό στόχο για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο Ε.Φ.Ε.Τ., συνεχίζοντας εντατικά τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων και κατά τη διάρκεια των εορτών, ενημερώνει τους καταναλωτές, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο, να είναι προσεκτικοί στα παρακάτω :

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Κατά την αγορά σφαγίων άγριων ή εκτρεφόμενων θηραμάτων θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να είναι εκσπλαχνισμένα και να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας τα θηράματα που διατίθενται ολόκληρα. Τυποποιημένα εισαγόμενα ή εγχώρια θηράματα πρέπει να φέρουν, επίσης, σήμανση καταλληλότητας και αναγραφή ημερομηνίας ανάλωσης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. επίσης συνιστά στους καταναλωτές :

Τέλος ο Ε.Φ.Ε.Τ. υπενθυμίζει την ειδική γραμμή επικοινωνίας 11717, η οποία είναι στη διάθεση όλων των καταναλωτών και στην οποία μπορούν να αναφέρουν / καταγγέλλουν οιαδήποτε μη συμμόρφωση ή παράβαση της νομοθεσίας που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ 

 

Exit mobile version