Έκλεισε η αυλαία στο θέατρο “Ανατολικά του Νέστου” για το 2016 με το έργο “Κοιτάζοντας τον ουρανό” το προηγούμενο Σάββατο  με αρκετό κόσμο για άλλη μια φορά. 

Όπως εξηγεί ο Βασίλη Λειβαδίτης, η παράσταση πήγε πάρα πολύ καλά, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία για το 2016, βάζοντας τις βάσεις να συνεχιστεί και το 2017. Την τελευταία παράσταση του 2016 παρακολούθησαν με ενδιαφέρον θεατρόφιλοι από την ευρύτερη περιοχή, με τους ανθρώπους να διψούν για πολιτισμό από την ορεινή περιοχή, έως τη Σταυρούπολη, από  την Κεσσάνη έως τους Τοξότες.

“Η ανταπόκριση του κόσμου της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής ήταν απρόσμενα μεγάλη καθώς γνωρίζουμε καλά, μετά από τόσα χρόνια, το κοινό που ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και το θέατρο στην περιοχή. Το κοινό διευρύνεται χρόνο με το χρόνο. Αυτός είναι και ο στόχος μας, αυτή είναι και η ελπίδα μας, να δημιουργηθεί, να αναγεννηθεί, ένα κοινό που να αντιλαμβάνεται σιγά, σιγά τα πλεονεκτήματα,  το κέρδος που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος παρακολουθώντας θέατρο.

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε συστηματικά, με επαγγελματισμό και πίστη, με αγάπη και μεράκι, με αυταπάρνηση και ελπίδα, κόντρα στην προχειρότητα και τον ευτελισμό. Είναι ένα στοίχημα που το βάλαμε και ο κόσμος με την ανταπόκρισή του,  μας δίνει το έναυσμα να πιστεύουμε ότι, θα το κερδίσουμε. Όχι εμείς,  οι του θεάτρου “Ανατολικά του Νέστου”, αλλά όλοι μαζί, σε μια διαδραστικότητα που έχει νόημα και ουσία, σε μια δυναμική που κάνει τον θεατή ηθοποιό και τον ηθοποιό θεατή. Θα κερδίσουμε το στοίχημα του πολιτισμού για την Ξάνθη, όλη η πόλη μαζί”, σημείωσε στη σύντομη κουβέντα μας η Πολυξένη Καρακατσάνη.

Στην τελευταία παράσταση, εκπροσωπήθηκε και ο Δήμαρχος Ξάνθης διά του συμβούλου Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη. Η περιοδεία της παράστασης θα συνεχιστεί στα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και το 2017 με το “Κοιτάζοντας τον Ουρανό” να ευαισθητοποιεί τους μαθητές του Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου σε θέματα επίκαιρα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία. Η παράσταση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και το τηλέφωνο επικοινωνίας για ανεύρεση ημερομηνιών της παράστασης στα σχολεία είναι: 6948180583.

Πηγή:Δημοτικό Ραδιόφωνο