Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η επίσκεψη του Δημάρχου Ξάνθης στο Νοσοκομείο της πόλης με την ευκαιρία του ευχελαίου που τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου καθώς θέλησε να ευχαριστήσει το προσωπικό με αφορμή και την ανταπόκριση του Νοσοκομείου στην περιπέτεια της υγείας που διέρχεται η οικογένειά του 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται:

Ο Δήμαρχος Ξάνθης μαζί με τις ευχές για καλές γιορτές, επαίνεσε το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών, ενώ ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους ασθενείς.

Ευχαρίστησε, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το Δ.Σ και το Διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ επισήμανε ότι σε αυτή τη δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν νυχθημερόν και κάτω από αντίξοες συνθήκες, με νύχια και με δόντια για τον άνθρωπο. Είναι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον ανθρώπινο πόνο.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε: «Μιλώ για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Είναι αυτοί που προσπαθούν αθόρυβα να βοηθήσουν κάθε πάσχοντα, κάθε  ασθενή. Πιστέψτε με, υπάρχουν και κάνουν θαύματα, δίνοντας  την ευκαιρία και πάλι, σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και το δικαίωμα στο όνειρο που λέγεται ζωή. Αποτελούν όαση ελπίδας κατορθώνοντας πάμπολλες φορές το ακατόρθωτο.

Τους έχω δει, τους έχω γνωρίσει…

Ευχαριστώ χίλιες φορές, σας ευχαριστώ από  καρδίας όλους ανεξαιρέτως, διότι υπό δυσμενείς συνθήκες δεν έχετε χάσει την ανθρωπιά σας, την αγάπη και το ενδιαφέρον για κάθε ασθενή. Ευχαριστώ, γιατί υπάρχουν άνθρωποι με αρχές και αξίες, άνθρωποι – επιστήμονες με υπομονή, απλότητα, σεβασμό και ευγένεια που η «αμοιβή» τους είναι η νίκη για την υγεία.»