Στο Δήμο Αβδήρων, έστω και αργά, η υπόθεση των ιαματικών λουτρών
προχωρά μετά την αναγνώριση των θεραπευτικών ιδιοτήτων με σχετικό ΦΕΚ. Ενδιαφέρον επιχειρηματικό φαίνεται πως υπάρχει αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι διαδικασίες στην Ελλάδα προχωρούν με ρυθμό χελώνας ενώ στο παρελθόν, προφανώς, έχουν γίνει πολύ σοβαρά λάθη που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. 

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είχαμε την παραίτηση του Δημήτρη Γαλανόπουλου. Το ερώτημα είναι αν αυτή η παραίτηση εκφράζει κάποια διαφωνία προς τη δημοτική αρχή ή απογοήτευση ή αμφισβήτηση προς την ίδια του την παράταξη στη μείζονα αντιπολίτευση καθώς είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό δεν φαίνονται να είναι όλα αρμονικά.

Στο Δήμο Ξάνθης, μετά το χθεσινό ρεπορτάζ μας για τις τελευταίες εξελίξεις με το πάρκινγκ, σημειώνουν ότι δεν ανησυχούν. Σύμφωνα με τους παράγοντες του Δήμου, που επικοινώνησαν με τη στήλη, οι εξελίξεις είναι πολλές αλλά θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν δυσμενείς επιπτώσεις από την πολυεπίπεδη κόντρα με τους επιχειρηματίες που το εκμεταλεύτηκαν. Βέβαια, το γεγονός ότι είναι σήμερα κλειστό το πάρκινγκ και υπάρχει αυτή η κόντρα σημαίνει ότι κάτι  έγινε λάθος στο παρελθόν.

Η Ευρώπη και η Τουρκία συγκλονίζονται από τα νέα γεγονότα και τις επιθέσεις στο Βερολίνο αλλά και τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη. Δεν αλλάζει κάτι αυτό, ούτε στην ακολουθούμενη πολιτική, ούτε στα εγκλήματα που συνεχίζουν να γίνονται στη Συρία (και για τα οποία η ευαισθησία είναι επιλεκτική) αλλά ούτε και στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας.

Μπορεί διάφοροι ρωσόφιλοι μεταφυσικοί συνομωσιολάνγοι που προσεγγίζουν τη διεθνή πολιτική με την οπτική της Ελεύθερης Ώρας και το μυαλό 10χρονων παιδιών, να κάνουν όνειρα, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι αν οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει ότι τους συμφέρει η προσέγγιση, δεν μπορεί ο δολοφνόνος να ανακόψει αυτή την πορεία και θα εμφανίσουν την πιο βολική εκδοχή ώστε να μην διαταράξουν τις σχέσεις και άρα τα επίκαιρα συμφέροντά τους. Είναι πολύ απλά τα πράγματα.

Δύο ιστορικές εφημερίδες της χώρας, το Βήμα και τα Νέα κλείνουν. Μπορεί ιδιοκτήτες, πολιτικοί αλλά και αρκετοί προβεβλημένοι δημοσιογράφοι-παράγοντες να φρόντισαν στο τέλος να πλήξουν βάναυσα τη φήμη τους αλλά δεν παύει η απώλεια των θέσεων εργασίας και η παύση δύο ιστορικών τίτλων να αποτελεί πλήγμα για τη δημοσιογραφία σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Βέβαια, παρατηρούμε κάποιους οπαδούς της “ελεύθερης αγοράς” και πολέμιους του “κρατισμού” να επιτίθενται στην κυβέρνηση για έλλειψη ευαισθησίας για αυτή την εξέλιξη, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η ελεύθερη αγορά  και, μάλλον, δικαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν ότι τόσο ο ΔΟΛ όσο και το Mega διατηρήθηκαν στη ζωή από θαλασοδάνεια που πλήρωνε ο ελληνικός λαός για να μπορούν να διαπλέκονται τα αφεντικά τους και κατέρρευσαν μόλις “κόπηκε” αυτή η τακτική. Δηλαδή “ελεύθερη αγορά για τους φτωχούς, κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα για μας”