Μην αφήσετε την περιποίηση του προσώπου σας τελευταία στιγμή. Επιλέξτε για τη φροντίδα του μια θεραπεία που δεν θα σας ταλαιπωρήσει, θα είναι αναίμακτη και αποτελεσματική. 

Ενυδάτωση προσώπου
Η λύση: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Μια από τις πρώτες στη λίστα σας πρέπει να είναι η ενυδάτωση με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, κατά την οποία μικρά τσιμπήματα με πολυβιταμινούχα σκευάσματα προσφέρουν άμεση ενυδάτωση, λάμψη και σφριγηλότητα, εντελώς ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια. Αν τώρα η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή και τα σημάδια της αφυδάτωσης έντονα, μαζί με τη μεσοθεραπεία μπορείτε να συνδυάσετε και την έγχυση υαλουρονικού οξέος, ενισχύοντας έτσι την υγεία της επιδερμίδας και βελτιώνοντας τις ρυτίδες γήρανσης, γεμίζοντάς τις. Εφαρμόζεται σε ειδική αραιωμένη μορφή που βοηθά στην τόνωση του δέρματος και διαρκεί 3-4 μήνες. Το υαλουρονικό οξύ κατέχει έναν σημαντικό ρόλο στο δέρμα, και λειτουργεί με την προσέλκυση και τη δέσμευση του νερού. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνει την ελαστικότητα και μπορεί να προσφέρει ένα πιο φρέσκο, νεανικό και λαμπερό πρόσωπο. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού αραιωμένου, με την μορφή μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Ανάπλαση προσώπου και αντιμετώπιση πανάδων & δυσχρωμιών
Η λύση: Το laser

Στην ανανέωση του προσώπου μπορούν να βοηθήσουν επίσης οι θεραπείες με λέιζερ. Τo pixel laser είναι ιδανικό για την ανανέωση και ανάπλαση του δέρματος. Μπορεί ν’ αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Επίσης βελτιώνει σημαντικά ουλές από ακμή ή τραυματισμούς και δίνει μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη στο κουρασμένο πρόσωπο. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου – αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος με εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά – με μικροακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία της επούλωσης. Το laser «χαρτογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Διόρθωση Ρυτίδων
Η λύση: Το botox

Σβήνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο. Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή, ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 6 μήνες περίπου μετά η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να «φεύγει» από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Σύσφιξη προσώπου
Η λύση: Υπέρηχοι ή ραδιοσυχνότητες

* Η εφαρμογή με υπερήχους ( Ultherapy )βασίζεται στον κρουστικό υπέρηχο που μεταβιβάζεται στο βάθος του δέρματος στοχευμένα, όσο βαθιά ή επιφανειακά επιθυμούμε – στα 2,5 χιλιοστά περίπου, ώστε να δημιουργεί ένα μικρό «έγκαυμα» στην επιφάνεια του δέρματος διεγείροντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου και προσφέροντας σύσφιξη. Η ενέργεια των υπέρηχων στοχεύει με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο γνωστό SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System): τη στιβάδα εκείνη που «τεντώνεται» σε ένα χειρουργικό face-lift. Πρόκειται για ένα μη επεμβατικό lifting που προσφέρει άμεση σύσφιξη προσώπου με μια μόνο θεραπεία. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο ή σε μεμονωμένες περιοχές. Συσφίγγει το περίγραμμα και αντιμετωπίζει την χαλάρωση κάτω από το πηγούνι, στο λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ.

* Η εφαρμογή τώρα με τις ραδιοσυχνότητες Accent προκαλεί θέρμανση των ιστών κάτω από το δέρμα και δρα με ομοιόμορφο τρόπο προσφέροντας σύσφιξη και παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία είναι σχεδόν ανώδυνη (αυτό που νιώθει κανείς είναι ελαφριά ζέστη). Μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μεγάλες περιοχές, μέσα σε μία συνεδρία, καθώς εκτός από το πρόσωπο εφαρμόζεται και στο σώμα όπου χρειάζεται σύσφιξη. Χρειάζονται συνήθως 4-6 συνεδρίες για να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ανόρθωση δέρματος
Η λύση: Τα νήματα

Πρόκειται για μια μορφή ενέσιμου lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογένησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων υποδερμικών νημάτων PDO (πολυδιοξανόνη) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος. Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του lift κολλαγόνου είναι η σύντομη διάρκεια της εφαρμογής, δεν αφήνει τομές ή ουλές, δεν χρειάζεται νοσηλεία, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και έχει διάρκεια. Επίσης το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές. Όταν αποδομούνται βοηθούν τον ιστό ν’ αυτοεπιδιορθωθεί, στηρίζοντάς τον ταυτόχρονα, ώστε ν’ ανορθωθεί και να σταθεροποιηθεί στο σωστό σημείο ενάντια στην βαρύτητα. Τα σημεία που μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Ενώ στο σώμα μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ. Στα πόδια στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά), στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα. Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα την περίπτωση. Μετά την εφαρμογή τους βλέπουμε ένα ποσοστό του τελικού αποτελέσματος, ενώ καθώς περνάει ο καιρός αυτό συνεχώς βελτιώνεται με συνολική διάρκεια που υπολογίζεται στα δύο χρόνια περίπου.