Κριτική στη δημοτική αρχεί για σειρά ζητημάτων ασκεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, με ανακοίνωσή του:

Ο Δήμαρχος Αβδήρων αναγκάστηκε έστω και εμμέσως να απαντήσει εγγράφως στον τοπικό τύπο για ποιο λόγο προσπάθησε να αποκρύψει από το δημοτικό συμβούλιο το <<άκρως τιμητικό γεγονός>> να επισκεφτούν το Δήμο μας Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Βέβαια  νομίζει ότι απευθύνεται σε <<ιθαγενείς>>, γιατί ισχυρίζεται ότι απέκρυψε τον ερχομό των ελεγκτών επειδή  είναι απόρρητο το προϊόν του ελέγχου,  αλλά πώς μπορεί να είναι απόρρητος ο ερχομός των ίδιων των ελεγκτών !!!.’Άλλωστε εμείς το πληροφορηθήκαμε από τοπικό δημοσιογράφο τόσο μεγάλο μυστικό ήταν! Βέβαια για τον κ. Τσιτιρίδη  Γιώργο  και την παρέα του αυτά πλέον δεν έχουν προφανώς καμιά σημασία. Ο κατήφορος που έχει πάρει ο Δήμος Αβδήρων δεν έχει σταματημό. Απορρίφθηκε δυο φορές ο διαγωνισμός για το Κάμπινγκ του Μυρωδάτου, απερρίφθη ο προϋπολογισμός του 2016, απερρίφθη η απόφαση της αύξησης νερού της ΔEYAA, δικαιώθηκε εργαζόμενος της ΔΕΥΑΑ μετά από προσφυγή του στο δικαστήριο και υποχρεώθηκε η ΔΕΥΑΑ να τον πληρώσει για όσο καιρό δεν εργαζόταν. Επίσης, τα μηχανήματα του Δήμου τα βρίσκουμε παρατημένα σε αυλές ιδιωτών όμορων Δήμων, ο Δήμος παρακρατάει παρανόμως δημοτικά τέλη από τους δημότες για το 2016, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα λειτουργούσε όπως μας διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος  άμεσα, κάτι το οποίο δεν έγινε μέχρι τώρα .  Απορρίφτηκε η πρόταση για την ένταξη του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής του πρώην Δήμου Αβδήρων σε ευρωπαϊκά προγράμματα παρόλο που υπήρχε ολοκληρωμένη μελέτη. Δεν ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του έργου που αφορά τα όμβρια του Κουτσού και εγκυμονεί κίνδυνος για πλημμύρες στον παραπάνω οικισμό. Σπαταλάει τα χρήματα των δημοτών στη σύνταξη πανάκριβων και αμφίβολης αναγκαιότητας μελετών  γιατί άραγε!!!!  αυτά και άλλα πολλά ων ουκ έστι αριθμός. Παρόλα αυτά μας υποδεικνύει πώς πρέπει να λειτουργούμε ως αντιπολίτευση. Δυστυχώς δεν έχει κατανοήσει ακόμη το ρόλο του.  Αυτός στον οποίο απολογούμαστε εμείς είναι οι πολίτες που μας στήριξαν στις τελευταίες  Δημοτικές  εκλογές  και παράλληλα ακούμε με προσοχή  όλους τους σεβαστούς δημότες μας του Δήμου Αβδήρων και μόνο από αυτούς δεχόμαστε υποδείξεις. Καλούμε λοιπόν το Δήμαρχο Αβδήρων να είναι πιο προσεκτικός και του προτείνουμε να εισακούει τις προτάσεις μας οι οποίες αποσκοπούν στο καλό του Δήμου μας και των συνδημοτών μας. 

 ΥΓ :Επειδή το θεωρούμε πολύ σημαντικό για την πορεία που θα χει η επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης να μην ξεχνάμε  τις ζημιές που προκάλεσαν σε δυο χρόνια  ύψους 700.000,00 ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς.