Σε εξέλιξη είναι πλέον ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το κτίριο του δημοτικού πάρκινγκ της Ξάνθης. 

Ως επακόλουθο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει σε πολλά επίπεδα μεταξύ Δήμου Ξάνθης και της επιχείρησης που είχε μισθώσει το χώρο, και όπως είχε προαναγγείλει το xanthi2.gr με βάση πληροφορίες, ο έλεγχος έχει ήδη ξεκινήσει από το αρμόδιο Τμήμα των Ελεγκτών που εξετάζει τη νομιμότητα του οικήματος, την κατάστασή του καθώς και τον τρόπο που παραλήφθηκε, μετά την κατασκευή του.

Επίσης υπάρχει και η σχετική αλληλογραφία που θα εξετάσει και την περίπτωση να μην υπάρχει φάκελος οικοδομικής άδειας, όπως φέρεται να αναφέρεται σε έγγραφο του Δήμου Ξάνθης προς τους επιχειρηματίες.

Η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων εξετάζει αν σφραγίστηκε η δίοδος προς τη Δημ. Αγορά

Σε μια παράπλευρη υπόθεση, η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων, από την πλευρά της, έχει επίσης εμπλακεί στο θέμα και εξετάζει το ζήτημα της διόδου από την ανατολική έξοδο προς τη ράμπα της δημοτικής αγοράς, που είναι διατηρητέο κτίσμα. Ήδη έχει γίνει αυτοψία στο χώρο παρουσία μηχανικών του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Ξάνθης και αναμένεται η συνέχεια σε επίπεδο υπηρεσιακό.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες έχει γίνει και αντικατάσταση των λαμπτήρων του πάρκινγκ με λαμπτήρες στεγανού τύπου, κάτι που προκαλεί την κριτική εκ μέρους των επιχειρηματιών καθώς ήταν από τις αιτίες που ανακλήθηκε το πιστοποιητικό πυρασφάλειας του χώρου – που οδήγησε στη σφράγιση του χώρου – λόγω μη συμμόρφωσης στο ΠΔ455/76.