Την Ξάνθη επισκέπτεται από το πρωί του Σαββάτου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η περιοδεία του στη Θράκη ξεκίνησε από τα Άβδηρα, όπου επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο και κατοίκους. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Μύκης και την τοπική οργάνωση της Σμίνθης. Εκεί εξέφρασε την πίστη του στην πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη και  σημείωσε ότι η ΝΔ αποκαθιστά τους παραδοσιακούς δεσμούς της με τη μειονότητα στη Θράκη, υποσχόμενος ότι η πόρτα του θα είναι πάντοτε ανοιχτή, προκειμένου να ακούει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις στην Ξάνθη, ο Πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ξάνθης όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ενώ στη συνέχεια ήπιε καφέ σε κεντρικό καφέ της πόλης με στελέχη της ΝΔ και περπάτησε στην αγορά και μπήκε σε καταστήματα, πριν αναχωρήσει για την Κομοτηνή.
Τον Πρόεδρο της ΝΔ συνοδεύει ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Χ.Μέτιος, ο βουλευτής Έβρου Α. Δημοσχάκης,  ο τ.βουλευτής Α. Κοντός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, Δήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η τοπική ΝΟΔΕ και στελέχη της ΝΔ

Δηλώσεις στα Άβδηρα