“Η ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ που αυτοκτόνησε κατά λάθος” της Φιλιώς Τριανταφυλλίδου από τις εκδόσεις Παπαηλιού είναι το βιβλίο που παρουσιάζεται το Σάββατο στον όροφο του “Νόστος” στην Ξάνθη. 

Πρόκειται για μια μεταφυσική κωμωδία όπου με πρόσχημα τις κωμικές ανατροπές επιχειρείται επιχειρείται μια διείσδυση στις πιο απόκρυφες και σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης. Εκεί που κρύβονται οι φοβίες για τον έρωτα, τον θάνατο, όμως και για την ίδια τη ζωή.

Το μυθιστόρημα αποτελεί μια φαινομενικά ανάλαφρη διαδρομή στα πιο δαιδαλώδη μονοπάτια της προσωπικής κόλασης, παρέα με έναν άνδρα εξαρτημένο από τα αθλητικά, τη φεμινίστρια γυναίκα του και μια κωμώτρια που αυτοκτόνησε κατά λάθος στην προσπάθεια της να φέρει πίσω έναν τελείως αναξιόπιστο εραστή. Και οι τρεις αγωνίζονται να ανέβουν στην βάρκα που οδηγεί στον παράδεισο, ξορκίζοντας τον πιο δυστυχισμένο εαυτό τους και κατακτώντας την απόλυτη ευτυχία, σαν προαπαιτούμενο της εισόδου στις πύλες του παραδείσου.

Σ αυτή τη διαδικασία μεταμόρφωσης πρωτοστατεί η Ελενα, μια ασήμαντη κωμώτρια, παρακινημένη από τον ακραιφνή της πόθο να ξορκίσει την αρνητική της μοίρα. Στον ενθουσιασμό της παρακινεί και τους άλλους δύο, οι οποίοι όχι μόνο αφυπνίζονται από την σατανική τους αυτοκαταστροφή, αλλά καταφέρνουν να θυμηθούν ότι η ψυχή είναι αιώνια και αθάνατη, μια θεική ανάσα, που ταξιδεύει από κορμί σε κορμί, αποζητώντας διακαώς να λυτρωθεί μέσα από το ένωμα με τον θεικό εραστή της, τον Ερωτα! Στο τέλος το φως επικρατεί έναντι του σκότους, η ζωή νικά το θάνατο, η αγαπη το μίσος και μια χαζή ξανθιά κωμώτρια σώζει δύο ψυχές μαζί με τη δική της ιερουργώντας στο όνομα του Θεού!

Η Φιλιώ Τριανταφυλλίδου γεννήθηκε στο Κιλκίς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποίησε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στην Κομοτηνή, αποφοιτώντας από την  Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης και κατόπιν  εξειδικεύτηκε στο Διεθνές Δίκαιο, στο Universite Libre στις Βρυξέλλες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα φοίτησε στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και κατόπιν ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Χίο με θέμα την προστασία του καταναλωτή στην πώληση οργανωμένων ταξιδιών.

Εχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ΕΟΤ καθώς και σαν συγγραφέας σεναρίων για την τηλεόραση  και θεατρικών έργων.

Είναι μητέρα της Θεοδώρας και της Θάλειας. Τα τελευταία χρόνια διευθύνει την βίλα Αλς Μαρμαρέη στην Κέα www.alsmarmarei.gr