Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Δ/ντρια των Special Olympics  Hellas πιστοποιεί τα αθλητικά επιτεύγματα των ΑΜΕΑ που ασχολούνται με το badminton στην Ξάνθη.
Πιο συγκεκριμένα η   Α. Βασιλικοπούλου με ανακοίνωση – επιστολή της στον Δ/ντη 3ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Τσεντικόπουλο και τον πρόεδρο του ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ζητά την εφαρμογή στην πόλη μας προπονητικών προγραμμάτων άθλησης των Special Olympics  Hellas στα αθλήματα του badminton.
Η επιλογή της Ξάνθης δεν έγινε τυχαία, καθώς στην πόλη μας έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό άλματα προόδου και επιτυχιών στην άθληση των ΑΜΕΑ και ειδικά στο τμήμα badminton του ΓΑΣ Αρίων . Με απανωτές επιτυχίες και παράπλευρο σημαντικό κοινωνικό έργο, δεν άργησαν να φανούν τρανταχτά αποτελέσματα. Από κοντά στους παράγοντες επιτυχίας και η διάθεση των άριστων γηπεδικών εγκαταστάσεων του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης από τον Δ/ντη του σχολείου Κ. Τσεντικόπουλο.
 
Αυτά τα γεγονότα και αποτελέσματα έλαβε υπόψη η  Special Olympics  Hellas και προχώρησε στην υλοποίηση σειράς από στοχοποιημένες ενέργειες στην Ξάνθη, που αρχίζουν με την διεξαγωγή των παραπάνω προπονητικών προγραμμάτων.
Σκοπός των είναι να ενταθούν οι προσπάθειες καθιέρωσης της Ξάνθης ως πρωταγωνίστριας πόλης στον χώρο της άθλησης των ΑΜΕΑ.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η φιλική αντιμετώπιση και υποστήριξη των συλλογικών ενεργειών πρόκειται να οδηγήσει γρήγορα σε Πανελλήνιες αλλά –γιατί όχι- και σε Παγκόσμιες επιτυχίες και αναγνώριση.