Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο  υποθέσεις απόπειρας απάτης, σε βάρος δύο  γυναικών, ηλικίας 69 και 66 ετών, στην Αλεξανδρούπολη.  

Συνελήφθη  το μεσημέρι της Παρασκευής από τους αστυνομικούς, 41χρονη γυναίκα σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Αναλυτικότερα, η δράστιδα μετέβη στα σπίτια των δύο γυναικών, όπου προσποιούμενη υπάλληλο των ΕΛ.ΤΑ. και επικαλούμενη ότι δικαιούνται οικονομικό μέρισμα από φιλανθρωπικά ιδρύματα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιχείρησε να τις εξαπατήσει. Κατά την προσπάθεια εξαπάτησης, η 41χρονη ζήτησε από τις δύο ημεδαπές να της παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου να τους καταβληθούν τα οικονομικά μερίσματα, πλην όμως οι απατηλές προθέσεις της έγιναν αντιληπτές.

 

Μετά την καταγγελία των περιστατικών οι αστυνομικοί διεξήγαγαν επιστάμενες έρευνες και αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την δράστιδα.

 

Σημειώνεται ότι η 41χρονη κατηγορείται επίσης για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια, καθόσον κατείχε με σκοπό την πώληση εκκλησιαστικά είδη, στερούμενη της απαιτούμενης άδειας, ενώ της επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

 

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 ταχυδρομικές επιταγές και 12 τραπεζικές κάρτες ανάληψης χρημάτων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, καθώς επίσης 96 εκκλησιαστικά είδη.

Επισημαίνεται ότι η δράστιδα έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.