Σε Δελτίο Τύπου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρεται:

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη του 2016, συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την μέρα που άλλαξαν όλα, οκτώ χρόνια από το βράδυ που ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Οι μέρες που ακολούθησαν θα μείνουν χαραγμένες για πάντα ως οι μέρες που μια ολόκληρη γενιά φώναξε με όλης της τη δύναμη.

Φώναξε για τον θάνατο ενός μαθητή, για την αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή,για το ασφυκτικό πλαίσιο ενός σχολείου εξεταστικού κέντρου, για ένα μέλλον που ήδη διαγραφόταν ζοφερό μπροστά της. Η ίδια γενιά βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της ανεργίας και της επισφάλειας, αντιμέτωπη με διακρίσεις σε πολλές όψεις της ζωής της, αντιμέτωπη με ένα μέλλον που παραμένει αβέβαιο, εντός μιας καθημερινότητας που δυσκολεύεται να την ορίσει όπως η ίδια θέλει.

Ο Δεκέμβρης μας έβγαλε όλους και όλες στο δρόμο και παραμένει επίκαιρος όχι μόνο μέσα από την διαχρονικότητα των αιτημάτων του ή μέσα από το διαρκές της κρίσης που ξεκινούσε τότε: Παραμένει επίκαιρος γιατί ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και στις πορείες που έχουν καλεστεί πανελλαδικά για την 6.12.αναφέρει η ανακοίνωση που διένειμε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ