Στην ανακοίωσή της η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης ενόψει της πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη αναφέρει:

Η νέα αντεργατική επίθεση είναι προ των πυλών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο δρόμο που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, χορεύει στο χορό των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ, για λογαριασμό τους και για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου.

Η νέα δραστική μείωση στις κατώτατες αποδοχές θα σημάνει την γενικευμένη εμπέδωση της φτώχειας αφού θα συμπαρασύρει προς τα κάτω όλους τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η επιδιωκόμενη και τυπική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα καταστήσει όλους τους εργαζόμενους έρμαια στις ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η νέα φοροεπιδρομή με 2,6 δις άμεσους και έμμεσους φόρους και η παραπέρα περικοπή στις κοινωνικές δαπάνες κατά 1,4 δις, θα κάνουν ακόμα πιο δραματική την οικονομική επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα οδηγήσει σε νέα εκτίναξη της ανεργίας σε ιδιωτικό τομέα, πρώην ΔΕΚΟ και τράπεζες, την ώρα που το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιδότηση της εργοδοσίας και ουσιαστικά καταργείται. Στο Δημόσιο η νέα κακόφημη αξιολόγηση δομών και προσωπικού θα έχει ως αποτέλεσμα ανασφάλεια, μείωση μισθού και κινητικότητα με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης.

Η γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση της μόνιμης, πλήρους και σταθερής δουλειάς αποτελούσε για χρόνια στόχο του κεφαλαίου. Σήμερα η κυβέρνηση με τη δεξιά της πολιτική όχι μόνο έχει διαμορφώσει συνθήκες de facto επιβολής της αλλά ετοιμάζεται να τους το προσφέρει και θεσμικά. Η δουλειά, αντί για δικαίωμα των εργαζομένων χρησιμοποιείται ως όχημα μεγιστοποίησης του βαθμού εκμετάλλευσής τους όταν δεν πετιούνται στον καιάδα της ανεργίας.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί το χτύπημα στον ελεύθερο εργατικό συνδικαλισμό με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας και την υπονομευτική και δυσφημιστική στάση των εργατοπατέρων. Ο κίνδυνος που νοιώθει το σύστημα και οι εκπρόσωποί του από τις εργατολαϊκές αντιστάσεις και διεκδικήσεις, ακόμα και στη σημερινή φάση αποσυγκρότησης, είναι κάτι περισσότερο από φανερός, γι’ αυτό και σπεύδουν –μάταια- να καταργήσουν και να εμποδίσουν την έκφραση της ταξικής πάλης, των αντιστάσεων και διεκδικήσεων.

Και πλάι σ’ όλα αυτά η “μεγάλη εικόνα” της υπόκλισης στους Αμερικάνους και Ευρωπαίους φονιάδες των λαών που είναι οι πραγματικοί επικυρίαρχοι στη χώρα, το 4ο μνημόνιο διαρκούς επίθεσης που εξυφαίνεται, το αντιδραστικό-οπισθοδρομικό ρεύμα που ξεπροβάλλει, μαζί με την φασιστικοποίηση και την αναβάθμιση των μηχανισμών καταστολής.

Κόντρα, λοιπόν, στους φορείς της αντεργατικής επέλασης αλλά και στην υποταγμένη και συμβιβασμένη συνδικαλιστική ηγεσία που υπονομεύει ανοιχτά και ξετσίπωτα κάθε εργατική διάθεση και αγώνα, χρειάζεται να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλοι εμείς οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και ν’ αντισταθούμε, να υπερασπιστούμε κατακτήσεις δικές μας, συχνά κερδισμένες με αίμα. Γιατί η δουλειά, το εισόδημα, οι ελευθερίες, η ανεξαρτησία, η ζωή η ίδια είναι πολύτιμα αγαθά για να τα τσαλαπατούν ξένοι και ντόπιοι δυνάστες και οι κυβερνήσεις τους, αλλά και να τα διαχειρίζονται ηγεσίες που έχουν προ πολλού περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ, ΔΝΤ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ