Η εταιρεία Phytoplasis αποτελεί μία νεοφυή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των φυσικών καλλυντικών και εδρεύει στην Ξάνθη. Ειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων περιποίησης δέρματος αποτελώντας μια φυσική εναλλακτική επιλογή για την καθημερινή φροντίδα κάθε τύπου επιδερμίδας και για όλη την οικογένεια.

Η εταιρεία αξιοποιεί την εμπειρία 30 ετών της οικογενειακής επιχείρησης που μέχρι πρόσφατα είχε ως κύριο αντικείμενο την καλλιέργεια και μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, την παραγωγή αιθέριων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων.

Η αγάπη για τη Θράκη και τη φύση που αποτελεί την πλούσια πηγή των πρώτων υλών, σε συνδυασμό με την ενδελεχή έρευνα ετών στην χλωρίδα της περιοχής σχετικά με τις διάφορες ιδιότητες και εφαρμογές των αρωματικών φυτών, οδήγησε στην απόκτηση πολύτιμης τεχνογνωσίας το αποτέλεσμα της οποίας αξιοποιείται σήμερα συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των φυσικών καλλυντικών που παράγει η Phytoplasis είναι οι ιδιαίτερες επιστημονικές φόρμουλες που έχουν αναπτυχθεί με τη χρήση γνήσιων αιθέριων ελαίων και φυσικών εκχυλισμάτων από ελεγχόμενες βιολογικές καλλιέργειες αξιοποιώντας τις πρώτες ύλες που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, ταννίνες, ανθοκυανίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία με αντιοξειδωτική δράση. Επίσης εξίσου σημαντικός παράγοντας στην παραγωγική διαδικασία είναι η χρήση της εξαιρετικής ποιότητας νερού που υπάρχει στην περιοχή.

Στην παραγωγή των προϊόντων της Phytoplasis συμμετέχουν επιστημονικά καταρτισμένοι συνεργάτες όπως χημικοί, βιοχημικοί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και γεωπόνοι. Η έμπειρη επιστημονική ομάδα εργάζεται για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων αξιοποιώντας τα ενεργά συστατικά από φυσικές πηγές όπως τα αρωματικά φυτά, φαρμακευτικά βότανα, τη χλωρίδα της περιοχής, φυτικά βρώσιμα είδη, φρούτα και καρπούς, καθώς και λοιπά είδη των οποίων τα δραστικά συστατικά συμβάλλουν με φυσικό τρόπο να προστατεύουν, ενυδατώνουν, λειαίνουν και να αναγεννούν τα κύτταρα της επιδερμίδας βελτιώνοντας την όψη και υφή της.

Χαρακτηριστικό όλων των προϊόντων είναι η υψηλή ποιότητα και οι αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής χωρίς προσθήκη ή χρήση parabens, προπυλενογλυκόλης, παραγώγων πετρελαίου, PEG, BHT, συνθετικών χρωμάτων, σιλικόνης, ζωικών παραγώγων, αρωματικών αλλεργιογόνων και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Tα προϊόντα παράγονται στο πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο στην Ξάνθη το οποίο διαθέτει όλες τις πιστοποιήσεις και εγκρίσεις σύμφωνα με τα πρότυπα των εθνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών

phytoplasis

Η στρατηγική της λειτουργίας παραγωγής και ανάπτυξης της εταιρείας γίνεται με γνώμονα τα συστατικά της φαρμακευτικής καθαρότητας, τη χρήση της ορθής βιομηχανικής πρακτικής (GMP), την εξατομικευμένη και αποκλειστική ανάπτυξη καινοτόμων φυσικών προϊόντων και τη συνεχή έρευνα σχετικά με τις τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς.

Τα προϊόντα της Phytoplasis εισέρχονται δυναμικά στην τοπική αγορά και βρίσκονται σε εξέλιξη οι προωθητικές ενέργειες ανάπτυξης του δικτύου πωλήσεων για την τοποθέτηση τους σε επιλεγμένα φαρμακεία και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η υφιστάμενη γκάμα των φυσικών καλλυντικών περιλαμβάνει: 1. Κρέμα σώματος και χεριών με γλυκό αμύγδαλο, καλέντουλα και βιταμίνη Ε. 2. Καταπραϋντικό απαλό λάδι με εκχυλίσματα καλέντουλας – χαμομηλιού – μπαομπάπ. 3. Αντιοξειδωτικό τζελ προσώπου με μανιτάρι και μολόχα. 4. Αντιγηραντική και αντιρυτιδική κρέμα με άγριο τριαντάφυλλο.

5. Αντιγηραντική κρέμα προστασίας με αρώνια και ελίχρυσο 6. Θερμαντικό τζελ ανακούφισης με ευκάλυπτο, φασκόμηλο και δεντρολίβανο. 7. Τζελ ανακούφισης ποδιών με μέντα, ευκάλυπτο και ρίγανη. 8. Απαλό τζελ καθαρισμού με τσάι του βουνού και χαμομήλι. 9. Λάδι άμεσης απορρόφησης για βαθιά ενυδάτωση και θρέψη σε τρεις επιλογές αιθέριων ελαιών περγαμόντο, μανταρίνι και γεράνι. 10.Ειδική σειρά “protective” για ξηρές και πολύ ξηρές επιδερμίδες με μολόχα, λεβάντα, υαλουρονικό οξύ και βούτυρο καριτέ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, τα προϊόντα και τα σημεία πώλησης της Phytoplasis επικοινωνήστε μέσω:

Web:phytoplasis.com@:info@phytoplasis.comFb:Phytoplasis

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης συνεργάζεται στενά με τους τοπικούς επιχειρηματικούς φορείς παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την επιχειρηματική υποστήριξη των λειτουργιών τους και την ανάπτυξη των προϊόντων τους.

Νίκος Κουτσούδης, Οικονομολόγος – Υπεύθυνος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης,